EvenimenteStiriTech

Lenovo finalizeaza achizitia Motorola

achizitia motorola

Lenovo finalizeaza achizitia Motorola

Achizitia Motorola a fost anuntata la sfarsitul lunii Ianuarie 2014, insa de atunci pana acum, Lenovo s-a confruntat cu  serie de cerinte si conditii legale, alaturi de aprobari din partea autoritatilor de reglementare a concurentei de piata din SUA, China, UE, Brazilia si Mexic, precum si din partea Consiliului Investitiilor Straine din SUA (CFIUS). Ei bine, aceste lucruri au fost indeplinite cu succes, astfel ca achizitia Motorola este finalizata, iar Lenovo detine in acest moment cunoscuta companie producatoare de smartphone-uri, detinuta in trecut de gigantul Google.

“Astăzi am atins un prag istoric pentru Lenovo și pentru Motorola. Împreună suntem pregătiți să fim competitivi, să creștem și să câștigăm pe piața globală a smartphone-urilor. Prin construirea unui competitor puternic aflat pe locul trei și a unui challenger credibil pentru pozițiile unu și doi, vom oferi pieței ceea ce aceasta dorește – varietate, competiție și o nouă scânteie a inovației,” a declarat Yang Yuanqing, președinte și CEO, Lenovo.  “Acest parteneriat a fost mereu o potrivire perfectă. Lenovo are o strategie clară, o dimensiune globală și o excelență operațională dovedită. Motorola aduce cu sine o prezență puternică în SUA și pe alte piețe, relații excelente cu operatorii, o marcă celebră, un portofoliu IP puternic și o echipă incredibil de talentată. Este combinația câștigătoare.”

“Motorola este pe mâini foarte bune la Lenovo, o companie devotată realizării unor produse extraordinare,” a declarat Larry Page, CEO, Google.

Pretul total al achizitiei a fost de $2.91 miliarde, dintre care aproximativ $660 milioane au fost platite in numerar, 519,107,215 actiuni Lenovo (valoare agregata de $750 milioane), iar restul de $1.5 miliarde vor fi platite catre Google sub forma unui angajament pe o durata de 3 ani. Mai mult, o compensatie separata in numerar de aproximativ $228 milioane a fost platita de catre Lenovo catre Google pentru numerarul si capitalul detinut de Motorola la momentul finalizarii.

“Motorola a construit deja o prezență puternică pe piață, iar rezultatele recente arată încântarea clienților față de produsele lor de excepție, remarcabile prin design și simplitate,” a declarat Liu Jun, vicepreședinte executive Lenovo Mobile Business Group. “Prin combinarea forțelor celor două companii ne așteptăm să vindem peste 100 de milioane de dispozitive în acest an – inclusiv telefoane și tablete – cu ajutorul poziției Lenovo de lider pe piața smartphone-urilor din China, prin ritmul impus de noi pe piețele emergente și prin poziționarea solidă a Motorola pe piețe mai mature precum cea din SUA.”

Achizitia Motorola presupune preluarea marcii Motorola si a portofoliului sau de smartphone-uri, precum Moto X, Moto G, Moto E si seria DROID, precum si seriile viitoare de produse Motorola (inclusiv smartwatch-ul Moto 360). Toate acestea clasifica compania chineza Lenovo pe locul 3 mondial in topul producatorilor de smartphone-uri. Lenovo va administra Motorola ca pe o divizie detinuta integral, al carei sediu va ramane la Chicago. Totodata, Lenovo primeste si aproape 3500 de angajati din intreaga lume (aprox. 2800 in SUA), care proiecteaza, construiesc, vand si ofera suport pentru dispozitivele Motorola. Insa, Google va pastra in proprietatea sa o mare parte din portofoliul de patente Motorola Mobility, in timp ce Motorola va primi o licenta pentru acest bogat portofoliu si alte drepturi de proprietate intelectuala. In schimb, Motorola va pastra peste 2000 de componente ale unor patente si un mare numar de acorduri cross-license pentru patente, precum si marca si portofoliul Motorola Mobility.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!