StiriTV

LG Electronics prima companie care lanseaza un televizor OLED 4K curbat

televizor OLED 4k

LG 65EC9700 si 77EG9700 primele televizoare OLED cu rezolutie 4K din lume in comert pana la finele anului in Europa si la noi.

LG Electronics a anuntat astazi lansarea primul televizor OLED 4K curbat. De fapt, sunt doua modele bazate pe tehnologia OLED, ce dispun de rezolutie Ultra HD –  LG 65EC9700 si 77EG9700 (65, respectiv 77 inci in diagonala).

Noile modele de televizoare LG OLED 4K, LG 65EC9700 si 77EG9700, se mandresc cu cea mai noua tehnologie de afisare a imaginii disponibila in acest moment, beneficiind in acelasi timp de un panou curbat compus din diode organice emitatoare de lumia in calitate Ultra HD.

Dezvoltate de divizia LG Display, LG 65EC9700 si 77EG9700 dispun de propria tehnologie LG Four-Color Pixel WRGB, cu 33 de milioane de sub-pixeli ce contribuie la producerea unor culori mult mai realiste si rata de contrat infinita, rezultand la redarea unor imagini in miscare de foarte inalta calitate.

„Televizorul LG OLED 4K reprezintă vârful realizării tehnologice și o nouă paradigmă care va schimba dinamica pieței televizoarelor de ultimă generație”, a declarat Hyun-hwoi Ha, președinte și CEO al LG Home Entertainment Company. „Ca următor pas evolutiv în dezvoltarea tehnologiei de afișare, OLED va juca un rol major în remodelarea industriei. Sunt încrezător când spun că OLED 4K este un adevărat schimbător al regulilor jocului.”

Sustinut de un suport in forma de frunza impreuna cu ecranul subtire si curbat al noilor televizoare LG OLED 4K ofera o experienta de tip cinema la tine acasa. Cele doua modele, de 65 si 77 inci, pot fi montate si pe perete si beneficiaza de un sunet multi-canal denumit LG Ultra Surround dezvoltat in colaborare cu Harman Kardon, care furnizeaza o performanta audio exceptionala.

Televizorul 4K OLED de la LG, castigator al premiului „Best of Innovations” la inceputul acestui an la Consumer Electronics Show (CES 2014), este construit în jurul platformei ușor de utilizat webOS si ofera o serie de caracteristici si functii convenabile dezvoltate în jurul conceptelor de baza ale Simple Connection, Simple Switching si Simple Discovery. webOS a fost recent recunoscut de prestigioasa European Imaging and Sound Association (EISA), pentru interfața extrem de intuitiva.

„Ne așteptăm ca televizoarele OLED să depășească LCD-urile în vânzări în câțiva ani și nicio companie nu este mai bine pregătită pentru acest lucru decât LG”, a adăugat domnul Ha. „Beneficiile OLED sunt evidente. Nu există nicio deteriorare a calității imaginii și probleme cum ar fi estomparea imaginii, distorsiuni ale culorii în unități de LED-uri curbate sunt pur și simplu inexistente pe televizoarele curbate OLED. Televizorul OLED 4K reprezintă o valoare excelentă pentru consumator în ceea ce privește reproducerea culorilor, rata de contrast, detalii și unghiuri de vizualizare.”

LG Electronics anunta ca incepe preluarea de pre-comenzi pentru cele doua modele in propria tara, urmand sa faca acelasi lucru in urmatoarele luni pe pietele din Europa si America de Nord. Cei interesati vor putea vedea cele doua modele OLED 4K in cadrul IFA 2014, peste doua saptamani la Berlin, in sala 11.2 din Messe intre 5 si 10 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!