LaptopuriStiri

ChromeOne ar putea fi denumirea primului Chromebook de la LG Electronics

samsung chromebook

O publicatie australiana a descoperit ca producatorul sud coreean LG Electronics a inregistrat o serie de marci, care contin cuvantul ‘Chrome’ in Australia, ceea ce ne face sa credem ca LG ar putea lansa in curand produse bazate pe sistemul de operare Chrome OS, al celor de la Google.

Marcile inregistrate de LG la OSIM-ul in varianta australiana sunt: ChromeOne, ChromeDesk si ChromeStation. Probabil LG ChomeOne va fi un Chromebook cu ecran undeva in jurul a 11 – 13 inch, iar LG ChromeDesk sau LG ChromeStation ar putea fi echivalentul unui Desktop PC.

LG Electronics si Google Inc au deja un parteneriat pe segmentul de smartphone, unde au lansat anul trecut Nexus 4, iar anul acesta vor lansa Nexus 5. Nu vedem de ce nu ar colabora la lansarea unui Chromebook. Astfel, LG s-ar deveni al 6-lea sau al 7-lea producator dupa Samsung, HP si Acer, care au lansat deja cel putin un Chromebook in parteneriat cu Google si Asus, Toshiba, producatori ce urmeaza sa lanseze astfel de laptopuri, care ruleaza Chrome OS.

Chrome OS pare un sistem de operare din ce in ce mai atractiv pentru producatori, deoarece cheltuiala este mult mai mica, decat daca ar echipa un astfel de laptop cu sistemul Windows, pentru care ar trebui sa plateasca celor de la Microsoft licenta, dar si pentru clienti / utilizatori, deoarece un Chromebook este mult mai accesibil.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!