AndroidSOFTWAREStiri

LG promite actualizari de software lunar, care sa intareasca securitatea telefoanelor sale

LG promite actualizari de software lunar

LG promite actualizari de software lunar pentru clientii sai, posesori de smartphone sau tableta.

Dupa anuntul facut de Google recent, in care anunta ca, incepand cu luna august, va incepe distribuirea lunara a unor actualizari de software care sa intareasca securitatea gadgeturilor sale din gama Nexus, iata ca, si LG Electronics anunta un astfel de program, care sa mentina securitatea si integritatea datelor cu caracter personal a clientilor sai la un nivel de siguranta ridicat.

Ne aflam intr-o perioada tulbure pentru sistemul de operare Android, datorita fragmentarii sistemului, si asta, deoarece Google a oferit sistemul Android ca open source platform (sursa libera). Astfel, au aparut tot felul de variante ale sistemului (Cyanogen, ColorOS, OxygenOS, MIUI ROM, etc). Sistemul de operare sufera de o fragmentare atat de mare, incat, pana si producatori ca Nokia si-au permis sa modificie o versiune AOSP, iar cu aparitia de noi jucatori pe piata de smartphone, sistemul risca se devine si mai fragmentat.

Google a luat deja primele masuri in acest sens prin aceste actualizari periodice, urmate de proiectul Android One (telefoane lansate de Google in parteneriat cu diferiti producatori si operatori telecom de pe glob, pe care marele gigant de cautare le distribuie personal actualizari de software – una din cele mai mari probleme de care utilizatorii se plang in mod frecvent producatorilor de astfel de gadgeturi, este problema updateurilor software).

Ne asteptam ca in urmatoarele luni si alti producatori sa se alature acestui proiect de distribuire de patch-uri de securitate lunare, catre posesorii de smartphone-uri si tablete cu Android.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!