StiriTech

Liftul din Star Trek devine realitate.

Liftul din Star Trek

Pentru oamenii care locuiesc intr-o casa cu mai mult de un etaj, scarile rulante sau lifturile devin o necesitate pe masura ce inainteaza in varsta. Din pacate, acestea doua au un dezavantaj, sunt intotdeauna vizibile si de obicei nu sunt deloc estetice.

Din fericire o companie din Anglia a venit cu o solutie la aceasta problema. Un lift asemanator cu cel din filmul Star Trek. Ascensorul dezvoltat de ei se potriveste intr-un colt al casei si „circula” printr-o gaura facuta in tavan, fara a fi nevoie de un ax pentru ridicarea cabinei.

Ascensorul indeplineste toate normele de siguranta impuse de catre UE. In caz ca se afla ceva sub cabina acestuia, in timp ce coboara de la etaj, se opreste automat, fiind dotat cu senzori foarte sensibili. Pentru a demonstra acest lucru, CEO-ul companiei a pus piciorul sub cabina liftului in timp ce acesta cobora, iar in momentul in care senzorii au sesizat lucrul acesta, liftul s-a oprit automat.

https://www.youtube.com/watch?v=4PUk6Lfccg4

Compania care a dezvoltat aceasta tehnologie se numeste Terry Lifestyle Lift si spun ca instalarea unui asemenea lift dureaza aproximativ 5 zile, incluzand toate constructiile necesare, finisajele si instalatiile electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!