Stiri

Samsung si MEN inaugureaza Smart Classroom la Timisoara si Iasi

clasa smart

In urma unui concurs organizat de Ministerul Educatiei Nationale in parteneriat cu Samsung Electronics Romania ce avut loc anul trecut, juriul a ales doua licee castigatoare ce vor fi dotate incepand de saptamana aceasta, cu tehnologie de ultima generatie a producatorului sud coreean.

Samsung Electronics România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, inaugurează, la începutul acestei săptămâni, două noi clase digitale pentru elevii liceului Pedagogic „Carmen Sylva” (Timișoara, 10 februarie) și pentru elevii care studiază în cadrul Colegiului „Costache Negruzzi” (Iași, 11 februarie). Cele două noi clase digitale fac parte din proiectul „Smart Classroom”, inițiat anul trecut. Prima clasă SMART a fost deschisă în cadrul Școlii Comerciale Superioare „Nicolae Kretzulescu” din București, în septembrie anul trecut.

Ne bucurăm că, împreună cu Ministerul Educației Naționale, am inaugurat trei clase digitale în România. Trăim într-o lume tot mai digitală, în care tehnologia are un rol important, mai ales în domeniul educației. Este și motivul pentru care am dezvoltat proiectul Smart Classroom, prin care vrem să contribuim la dezvoltarea abilităților digitale ale tinerilor, atât de necesare pentru job-urile de astăzi și mâine. Aceștia vor putea studia utilizând tehnologie de ultimă generație și vor putea accesa conținut interactiv, util în pregătirea lor profesională”, a declarat Mihaela Stănoiu, Responsabil CSR în cadrul Samsung Electronics România.

Smart Classroom este un proiect care oferă o soluție digitală de învățare completă care include atât suport hardware și software, cât și conținut digital, adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu. În clasa digitală, care a fost dotată cu 31 de tablete Samsung GALAXY Note 10.1, un E-Board, un Smart TV și două laptop-uri, elevii (de clasa a XI-a și a XII-a) vor putea studia cursul opțional „Succesul profesional”. Cursul a fost dezvoltat de către Junior Achievement, iar digitalizarea sa în format HTML a fost făcută de Read Forward.

Proiectul presupune crearea unei clase utilate complet cu tehnologie de ultimă generație în materie de tablete, E-Board-uri, Smart TV și laptop-uri. În plus, proiectul Smart Classroom facilitează comunicarea în timp real dintre profesori și elevi și încurajează schimbul de experiență cu alte licee, printr-o platformă cloud.

Smart Classroom Carmen Sylva Timisoara 1

Samsung Electronics România și Ministerul Educației Naționale au semnat în luna iunie 2013 un parteneriat pentru amenajarea unor săli de clasă Smart în liceele din București, Timișoara și Iași cu echipamente IT de ultimă generație. În anul 2013, a fost inaugurată prima clasă SMART pentru Școala Comercială Superioară „Nicolae Kretzulescu” din București.

Anul acesta, proiectul Smart Classroom a continuat cu inaugurarea a două noi clase de acest fel – la Timișoara (10 februarie, în cadrul liceului Pedagogic „Carmen Silva”) și la Iași (11 februarie, în cadrul Colegiului „Costache Negruzzi”). Pentru a desemna liceul care să beneficieze de o clasă digitală, elevii timișoreni și ieșeni au fost provocați să-și dovedească creativitatea și abilitățile digitale printr-un material video de două minute, în care să arate de ce liceul lor merită să beneficieze de o soluție completă destinată învățământului digital – Smart Classroom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!