StiriTech

Microsoft a cumparat de la AOL brevete de inventie in valoare de 1 miliard de dolari

Microsoft a cheltuit o suma colosala pentru cumpararea a peste 800 de patente de la compania AOL. Valoarea totala a acestei trazanctii se ridica la aproximativ 1,056 de miliarde de dolari. Aceste patente au legatura cu domeniile de publicitate, managementul continutului, multimedia si securitate.

Dupa finalizarea acestei afaceri, AOL va ramane cu un numar total de 300 de patente si cu dreptul de a se folosi de celelalte 800 vandute catre Microsoft la nevoie.

Tim Armstrong, directorul general al companiei AOL, a declarat la incheierea acestei tranzactii:

„We continue to hold a valuable patent portfolio as highlighted by the license we entered into with Microsoft. The combined sale and licensing arrangement unlocks current dollar value for our shareholders and enables AOL to continue to aggressively execute on our strategy to create long-term shareholder value.”

Board-ul director al AOL, intentioneaza sa directioneze o mare parte din suma rezultata din vanzarea acestor patente catre actionarii companiei. Tranzactia dintre cele doua mari companii ar trebui sa se incheie pana la finalul acestui an.

sursa ZDNet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!