BreakingStiriTech

Microsoft cumpara Nokia Mobile Devices & Services pentru suma totala de 5.44 miliarde de euro

caracteristici-nokia-lumia-920

Intr-un anunt facut astazi de dimineata de ambele parti, Microsoft si Nokia anuntat incheierea unui contract prin care compania cu sediul in Sillicon Valley achizitioneaza Nokia Mobile Devices & Services pentru suma totala de 5.44 miliarde de euro.

In aceasta afacere intra atat divizia de telefoane mobile si smartphones (brandurile Asha si Lumia) a companiei precum si accesul celor de la Microsoft pe o perioada de 10 ani de zile, la brevetele de inventie (patente) detinute de Nokia, dar si la servicii precum Nokia HERE (harti). In schim Nokia ramane cu brand ‘Nokia” si va putea vinde sub acest brand doar telefoane feature (telefoane mobile standard).

Finalizarea achizitiei se va face pana in primul trimestru al anului viitor (2014)

Intre timp, Microsoft a publicat un un document in format PDF, denumit ‘Strageic Rationale’ pe site-ul sau care explica aceasta achizitie. Unul din motivele mentionate in acest document de Microsoft este acela ca „cannot risk having Google or Apple foreclose app innovation, integration, distribution or economics.” Corporatia constientizeaza pericolul pe care sistemele de operare Android si iOS il prezinta pentru sistemul lor de operare Windows, iar achizitionarea Nokia este vazuta ca una din principalele arme, cu care Microsoft va putea sa combata aceasta dominatie.

Chiar daca Microsoft achiztioneaza Nokia, compania va continua sa licentieze Windows Phone tuturor partenerilor sai actuali. In plus, Microsoft va continua sa puna la dispozitia utilizatorilor de terminale Android si iOS, a serviciilor sale (pachetul Microsoft Office 365 sau alte aplicatii disponibile deja pe Google Play store sau App store).

Aici puteti citi scrisoarea deschia scrisa si publicata de actualul CEO al Microsoft Steve Ballmer si Stephen Elop actualul CTO Nokia.

sursa Microsoft

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!