SOFTWAREStiriWindows Phone

Microsoft lanseaza Windows Phone 8.1

windows-phone-8-1

Microsoft lanseaza Windows Phone 8.1

Microsoft a gazduit la San Francisco conferinta BUILD, conferinta unde publicul numeros astepta cu nerabdare lansarea noii actualizari, Windows Phone 8.1. Ce-i drept, cu totii am asteptat aceasta conferinta.

Windows Phone 8.1 este urmatoarea versiune, sau mai bine zis, o expansiune de la Windows Phone 8. Notabil a fost faptul ca mare parte din informatiile publicate online inainte de aceasta conferinta, au fost confirmate astazi de catre Microsoft.

Cortana, cea mai discutata functie din noua versiune Windows Phone 8.1 a fost vedeta acestei conferinte. Asistenta vocala dezvoltata de Microsoft pare foarte promitatoare, avand abilitati numeroase, astfel ca poate concura cu Siri, asistentul personal de pe iOS. Practic, Cortana e prietenul tau. O poti intreba cum e vremea, ce a facut echipa ta preferata la meciul de aseara, ce programari ai pentru ora X sau ziua Y. O poti intreba de top 10 restaurante dintr-o locatie anume, spunandu-i sa-ti afiseze doar cele care accepta rezervari. Dupa cum poate v-ati dat seama, Cortana poate executa lucruri complexe impuse de utilizator. Si cum nimic nu-i perfect, au aparut si mici bug-uri la aceasta functie, cum ar fi sarcina Cortanei de a transforma gradele Celsius in Kelvin, Cortana insistand sa afiseze gradele in Celsius. Nu-i o problema foarte majora. Sa speram ca Microsoft va fixa astfel de erori pana la lansarea Windows Phone 8.1 catre toti utilizatorii.

windows-phone-8-1

Action Center, Wi-Fi Sense, Creative Studio actualizat,  background personalizabil pentru ecranul cu dale (tiles), un lockscreen diferit, un nou browser si chiar si o noua marime de dale (tiles) vor fi prezente pe noul Windows Phone 8.1. Lockscreen-ul a fost dezvoltat in colaborare cu Rudy Huyn, dezvoltator Windows Phone al aplicatiilor 6tag, 6snap, 6sec, CloudSix for Dropbox etc. Dupa cum puteti observa, background-ul personalizabil, Action Center, Wi-Fi Sense, dar si altele au fost confirmate de Microsoft la conferinta BUILD.

Un alt lucru notabil si prezentat la conferinta BUILD este pretul pentru sistemul de operare Windows 8.1 si Windows Phone 8.1 pentru dispozitivele de sub 9 inch. Licenta este gratuita. Da! Microsoft a decis sa scoata orice taxa pentru producatori. Acest lucru nu face altceva decat sa aiba un impact economic pozitiv pentru producatori, deci si preturi mai mici pentru noi, clientii.

windows-phone-8-1

Nokia a anuntat ca toate dispozitivele vor beneficia de actualizarea la Windows Phone 8.1 inclusiv popularul smartphone Nokia Lumia 520. Intre timp, dispozitive ca Lumia 630, 635 si  Lumia 930 vor avea Windows Phone 8.1 inca din cutie. Disponibilitatea acestei versiuni este totusi o dilema, fiind oferita dezvoltatorilor in aceasta luna, iar clientilor peste cateva luni.

In concluzie, Microsoft a reusit sa impresioneze cu noul Windows Phone 8.1. Sa speram ca se vor misca repede cu distribuirea actualizarii.
https://www.youtube.com/watch?v=QKTlOYjmiZo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!