SmartphonesSOFTWAREStiriTableteTech

Microsoft responsabila de actualizarile Windows 10 Mobile, operatorii dati deoparte

Microsoft responsabila de actualizarile Windows 10 Mobile

Actualizarile sistemelor de operare mobile au fost intotdeauna problematice la majoritatea producatorilor (mai putin la Apple si al lor sistem iOS). In mare parte, datorita diversitatii (fragmentarii Android) si a aplicatiilor (Android+Windows) incluse de catre producatori in sistemele lor de operare la cererea operatorilor telecom si a altor parteneri pentru a-si promova serviciile platite. Aceste aspecte fac diferenta intre a primi o actualizare de software imediat ce a fost lansata o noua versiune a unui anume sistem de operare mobil si a astepta cateva luni, sau chiar mai mult de un an de zile, pana cand actualizarea devine disponibila. Si mai rau de atat, este aspectul securitatii datelor cu caracter personal de pe aceste gadgeturi. Deoarece o vulnerabilitate cu nivel mare de risc si ne patch-uita in timp util, poate duce la momente extrem de neplacute si pagube financiare mari, atat pentru posesorii de dispozitive inteligente, cat si pentru imaginea producatorilor si a tuturor celor implicati.

Pentru Apple lucrurile sunt clare, iar in cazul Android-ului, gama Nexus primeste prima data orice actualizare a sistemului de operare, alaturi de cele din proiectul Android One. Microsoft, se pare, ca se fac primi pasi in tentativa de a rezolva aceasta problema a actualizarilor intarziate.

Microsoft responsabila de actualizarile Windows 10 Mobile:

Microsoft va fi responsabil de actualizarile Windows 10 Mobile, nu operatorii, ceea ce va insemna ca producatorul american va lua in considerare testarile operatorilor si va lansa actualizarile in momentul in care va considera ca sunt complet functionale.

Asadar, Windows 10 Mobile va fi disponibil ca actualizare in momentul in care Microsoft va considera ca este gata sa trimita un software update, ceea ce ar insemna, conform informatiilor de acum o saptamana, ca update-ul pentru device-urile Lumia cel putin, va fi gata in decembrie.

Aceasta decizie a celor de la Microsoft nu poate decat sa ii bucure pe fanii Microsoft, in mod special pe posesori de terminale Lumia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!