StiriTechTelecom

Motorola anunta proiectul ARA, prin care sa poti participa si tu la crearea gadgetului ideal

proiectul ara

Va mai amintiti PhoneBloks, acel viral de pe YouTube care a circulat cateva zile online? PhoneBloks e un concept nou, care explica necesitatea de a implementa o noua strategie in ceea ce priveste gadgeturile actuale. De ce? Pentru simplul motiv ca, acestea se strica destul de rapid si sunt foarte greu de reparat, iar de cele mai multe ori ajung sa devina gunoi / deseuri care polueaza. Si, credeti-ma, sunt foarte multe electronice aruncate de milioane de utilizatori in fiecare zi, special telefoane.

PhoneBloks sugereaza o alternativa – smartphone-ul modular, care sa micsoreze considerabil numarul deseurilor provenite din segmentul gadgeturilor. Atunci cand o anumita componenta hardware se strica la un telefon mobil, de cele mai multe ori este aruncat la gunoi, cu toate ca mare parte din componente sunt inca functionale.

Grupul Motorola’s Advanced Technology and Projects a initiat de aproximativ un an de zile, un proiect denumit ARA, proiect la care de curand s-a alaturat si Dave Hakkens, initiatorul conceptului PhoneBloks. Impreuna, acestia propun o platforma hardware deschisa (ceva in genul Android pe partea de software, la care sa poate participa oricine e interesat de acest gen de proiect).

Practic, Motorola isi doreste ca toata lumea sa aibe posibilitatea sa contribuie (sa se implice direct sau indirect) cu idei in cadrul proiectul ARA. Astfel, ritmul inovatie creste, iar durata dezvoltarii unui astfel de proiect scade substantial. Proiectul ARA incearca sa aduca laolalta utilizatorii si developerii, dar si gadgeturile lor, permitandu-le sa decida cum va arata smartphone-ul lor, unde si din ce este construit, cat va costa si cat timp il vor putea utiliza.

Cum ar fi sa poti sa ajuti la crearea gadgetului ideal? Credeti ca un astfel de proiect este fiabil?

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!