AppleEvenimenteLaptopuriStiri

Noile modele Macbook și Macbook Pro debuteaza pe 27 Octombrie

Noile modele Macbook și Macbook Pro

Apple confirmă zvonurile cărora evenimentul de lansare a noilor sale Macbook și Macbook Pro se va ține pe data de 27 octombrie. Invitațiile au fost deja trimise, iar cei care vor lua parte la conferința de presa au făcut deja publică invitația.

Acest eveniment va avea în prim plan noul Macbook Pro cu OLED display, TouchID și retina display. Se zvonește că pe lângă gama Mac, Apple dorește să lanseze și primul monitor 5K.

2015

A reprezentat anul când Apple a făcut o modificare și a ales să introducă o nouă gamă Macbook de 12 inch, puțin mai mic, dar mult mai subțire, însă cu performanțe excepționale și cu o durată de viață a bateriei de 18 ore. Cum a fost acest lucru posibil? Au renunțat la toate componentele inutile, au inovat și au creat o mini placă de bază cu toate componentele necesare unui laptop performant, însă cu un sistem de răcire bazat pe circulația aerului fără ajutorul unui cooler/fan.

 

apple-newmacbook12

internals

Pe lângă părțile bune, trebuie să recunosc că am aflat și o parte rea. Aceste Macbook-uri de 12 inch vin capsulate, motiv pentru care tu, utilizatorul, nu poți face modificări asupra componentelor. Știu, îți place un SSD mai mare, vrei mai multă memorie RAM. Ei bine, trebuie să te gândești foarte bine ce variantă alegi înainte de achiziție.

Prețurile lor în România încep de la 1.000 euro în sus, în funcție de configurație.

Pentru că vorbim de lucruri noi, trebuie să aduc vorba și de noile taste wide (mai mari), cu ajutorul cărora putem tasta mai rapid, mai ușor, dar și mai confortabil. Este puțin ciudat la început, dar ulterior te obișnuiești.

Specificații:

  • Procesor 1.1GHz dual core M3, 4MB L3 sau 1.2GHz dual core M5, 4MB L3, ambele cu posibilitate de Turbo-Boost de 2.7GHz, respectiv 3.1GHz
  • Ram 8GB din fabrică, 1866MHz LPDDR3
  • HDD 256 PCIe flash sau 512 PCIe flash
  • Video Intel HD Graphics 515, cu suport dual-monitor de până la 3840 x 2160 la 30Hz
  • 13.1 mm grosime
  • 907g greutate
  • 12 inch
  • display Retina 2304 x 1440, 16:10, 226 dpi

După lansarea iPhone 6s, Apple a introdus opțiunea ForceTouch pe noile Trackpad-uri, iar ca să ajungă la aceste dimensiuni și caracteristici, s-a decis eliminarea tuturor conexiunilor (USB, HDMI, Thunderbolt, audio, video, etc), dar combinarea lor într-un singur port denumit Type-C. Singurul dezavantaj pentru utlizator ar fi achiziția unui adaptor pentru video, audio sau USB.

screenshot-745

2016 și ce aștept eu

Săptămâna viitoare, Joi, vom afla, cu toții,cu ce surprize vin cei de la Apple în prezentarea noilor game Macbook.

Am reușit să țin în mână un Macbook de 12 inch, pot să spun că sunt plăcut surprins de felul cum se simte față de un Macbook Air. Folosesc un Macbook de 13 inch din 2012, am asistat la toate lansările lor și m-am bucurat de fiecare dată când am văzut ceva ce nu s-a zvonit înainte.

264531-1920

264543-1920

Eu cred că Apple va lansa un Macbook de 13 inch, la fel subțire ca și cel de 12 inch, însă cu o putere mai mare a procesorului, cu o capacitate de stocare mai mare, mai multă memorie + cele două opțiuni dorite de toată lumea. TouchBar și TouchID.

Dacă vom aveam un TouchBar, OLED, în combinație cu macOS Sierra și Siri pentru a controla diverse funcții doar pe bază de atingere sau voce, pot spune că Apple a făcut un pas mare spre noi utilizatori. Chiar dacă România, nu este considerată o țară „favorită”, mă bucură faptul că suntem deja în al doilea sau al treilea val în livrarea produselor!

Pe lângă modelul de 13 inch, cu siguranță vom vedea și varianta Macbook Pro 15 inch, însă doar cu un port Type-C, dimensiuni mici și putere de procesare mult mai mare cu un display mărit 2k sau 5k.

Concluzie

Urmărește live conferința de presă despre noile produse Mac, pe data de 27 octombrie, ora 20.00 și revin-o aici să discutăm noile schimbări aduse produselor ce vor fi lansate.

Între timp, tu ce ai vrea să schimbe Apple?

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!