SmartphonesStiriTech

Nokia acuza HTC de incalcarea a numai putin de 9 brevete de inventie

Nokia-HTC

Compania Nokia a inaintat un dosar impotriva HTC, in care ii acuza pe cei din urma ca incalca nu mai putin de noua patente.

Acesta este cel de-al doilea proces in care finlandezii sustin ca smartphone-ul HTC One incalca patente cum ar fi: imbunatatirea transmisiei datelor, impartasirea de date ale aplicatiilor intre telefoane sau asezarea eficienta a componentelor hardware in carcasa unibody.

Oficiali din partea companiei Nokia sustin ca HTC nu a incetat aceasta „politica” si a aruncat resposnabilitatea catre furnizori.

Intr-una din saptamanile trecute Nokia a atacat si furnizorul de microfoane ST Microelectronics pentru telefonul HTC One, sustinand ca acestia incalca unele patente ale Nokia, iar in acest caz judecatorii au decis ca HTC sa foloseasca in continuare microfoanele dar in viitor sa le schimbe.

Probabil din disputele acestea rezulta si numarul mic de telefoane HTC One vandute pana in prezent, acesta fiind de 5 milioane, unul dintre oficialii companiei afirmand ca este un numar destul de bun, dar din cauza unor probleme cu furnizarea componentelor, nu pot acoperi cererea, situatia urmand sa revina la normal luna viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!