AndroidAPLICATIISOFTWAREStiri

Nokia acuzata ca incarca aplicatii Android pe Nokia Store fara acordul dezvoltatorilor

Nokia X Dual SIM

Nokia acuzata de incarcarea unor aplicatii Android pe Nokia store, fara acordul dezvoltatorului.

Data de 24 februarie, 2014 va ramane in istoria telefoniei mobile, ca ziua in care Nokia a lansat ceea ce fanii acestui brand asteptau de ani de zile, primul smartphone cu sistemul Android. Pe cat de entuziasmant este proiecttul celor de la Nokia, pe atat de controversat, si asta, pentru ca noile telefoane Nokia X, X+ si XL vin cu o versiune de Android AOSP care nu ofera utilizatorilor acces la Google Play store (magazinul de aplicatii). Practic, posesorii de astfel de telefoane vor fi nevoiti sa apeleze la magazine de aplicatii Android externe, gen 1Mobile Market, Nokia Store, etc.

De curand Nokia a fost acuzata de dezvoltatorul aplicatiei ADW Launcher, de faptul ca, compania ia incarcat aplicatia pe Nokia Store fara acordul sau, dupa care l-au instiintat printr-un email ca i-au creat un cont de dezvoltator pe magazinul de aplicatii. Revoltat de aceasta miscare Ander Webbs (developerul ADW Launcher) a incercat sa lamureasca aceasta problema spunand pe contul sau de Google+ ca: „Nu am fost niciodata un dezvoltator pentru Opera si nici nu am incarcat niciodata aplicatii acolo, astfel ca nu sunt complet sigur de ceea ce se intampla..”

notificare Nokia

In schimb, a primit un raspuns din partea doamnei Anna Melnychuk, Marketing managerul Opera Mobile Storei, cea care s-ar fi ocupat personal de instiintare prin email referitor la contul deschis in numele lui Webbs. In acest raspuns Melnychuk precizeaza ca Ander Webbs si-ar fi creat un cont de developer pe Handster, firma cumparata de Opera in luna septembrie 2011. Pentru cei care nu sunt la curent, Nokia si Handster au incheiat un parteneriat in luna februarie a acestui an (2014), pentru distribuirea de aplicatii Android pe Nokia Store. Astfel aplicatia ADW Launcher a ajuns in magazinul Nokia Store.

Cat de legala este aceasta miscare facuta de Nokia/Opera nu putem spune cu siguranta, insa din punct de vedere moral, este destul de clar. Poate cineva cu experienta in domeniul legalului, ar putea sa ne lamureasca in acest sens.

Voi ce parere aveti despre aceasta decizie?

sursa | via

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!