HardwareStiriTech

Nvidia a lansat cel mai rapid procesor mobile din lume – Nvidia Tegra 4 (ARM Cortex-A15)

Lansare procesor Nvidia Tegra 4 ARM Cortex-A15

Intr-un eveniment transmis in direct pe internet in jurul orei 06:00 dimineata ora Romaniei (ora 20:00 Las Vegas), Nvidia unul din cei mai importanti producatori de hardware pentru gaming, a lansat noua generatie de SoC-uri (sistem on a chip) Nvidia Tegra 4.

Nvidia sustine ca noile procesoare sunt cu pana la 3.5 ori mai puternice decat marea majoritate a chipset-urilor existente pe piata in acest moment. Ca o comparatie Nvidia a prezentat cateva slide-uri in timpul conferintei de presa sugerand eficienta Tegra 4.

cel mai rapid chipset mobil NVidia Tegra 4

Din punct de vedere al datelor tehnice – Nvidia Tegra 4 este dotat cu 72 de nuclee Nvidia GeForece GPU, special customizate pentru a oferi de 6 ori mai multa putere de procesere decat chipsetul Tegra 3. Tegra 4 are la baza cel mai avansat nucleu CPU – ARM Cortex-A15, care conform presedintelui companiei, domnul Jen-Hsun Huang ofera o experienta de browsing, de pana la 2.6 ori mai rapida, aceiasi performanta fiind valabila si in cazul aplicatiilor.

In plus, noul chip de la Nvidia este primul din portofoliul companie (Tegra 3 nu are suport pentru 4G), ce ofera suport pentru tehnologia 4G / LTE, tehnologie de curand implementata si in Romania de primi doi, cei mai mari operatori de telefonie mobila din tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!