StiriTech

NVIDIA anunta procesorul Tegra X1, primul procesor mobile cu putere de 1 teraflop [CES 2015]

nvidia tegra x1

NVIDIA Tegra X1, primul procesor mobile din lume cu putere de 1 teraflop

Astazi, in cadrul CES 2015, la Las Vegas, NVIDIA a gazduit o conferinta de presa unde a anuntat primul procesor mobile din lume cu putere de 1 teraflop. Acesta se numeste Tegra X1 si promite performanta inalta cu un consum foarte, foarte mic.

Procesorul Tegra X1 are aceeasi arhitectura GPU, adica Maxwell, arhitectura intalnita si pe PC-urile anuntate acum cateva luni in urma. Asadar, NVIDIA a reusit sa miniaturizeze un calculator normal, intr-unul de dimensiuni foarte mici. Are un procesor octa-core pe 64-bit (4 core Cortex A53 si 4 core Cortex A57) si un GPU cu 256 core. Compania a folosit un demo din motorul grafic Unreal Engine 4 numit „Elemental” aratand de ce e capabil nou procesor. Acest demo a fost folosit si ca test benchmark pentru a testa capabilitatea placilor video de pe console, insa Tegra X1 nu a urcat la un astfel de nivel.

Noul procesor este capabil sa ruleze videoclipuri 4K cu 60 de cadre pe secunda si are o putere de procesare de 1 teraflop. Pentru a va face o idee, consolele next-gen, adica Xbox One si PS4 ofera o putere de procesare de 1,34 si 1,84 teraflop.

Partea cea mai interesanta la acest procesor este puterea mare de procesare, dar cu un consum foarte mic, de doar 10 watt, atat a avut nevoie Tegra X1 sa ruleze demo-ul „Elemental”, in timp ce Xbox One a necesitat de 10 ori mai mult, adica 100 watt.

nvidia tegra x1 1

Mai mult, datorita performantei mari si a dimensiunilor mici, noul procesor va fi prezent si pe cateva masini, oferind mod de pilot automat prin Drive PX, in timp ce Drive CX afiseaza informatii grafice in bordul masinii. Totul folosind doar doua procesoare Tegra X1. Astfel, NVIDIA va oferi sansa de a parca masina automat printr-o serie complexa de algoritmi. Audi se pare ca va fi partener cu NVIDIA in aceasta inovatie. Cat despre lansarea procesorului, NVIDIA Tegra X1 va fi lansat pe cateva dispozitive incepand cu luna iunie a acestui an.

Inregistrarea integrala a conferintei de presa Nvidia de la CES2015.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!