joi, august 18, 2022
george.bcr.ro
Acasă Evenimente

Olimpiada dronelor si a robotilor, va avea loc la Dubai in 2017

1

Olimpiada dronelor si a robotilor

Luna aceasta a avut loc la Dubai primul “Grand prix” al dronelor, turneu castigat de o echipa din Marea Britanie. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul ministerului de afaceri al Emiratelor Arabe Unite si a reunit echipe din mai multe tari.

“Incercam sa aduce viitorul mai aproape de noi,” a declarat Mohammed al-Gergawi, ministrul afacerilor al EAU.

In 2017, Dubai va fi gazda primei editii a World Future Sports Games, o competitie majora focusata pe tehnologie, care va avea ca discipline “sportive” cursele de drone, probe precum inotul, alergatul si luptele, toate numai cu roboti, dar si curse de masini.

Ceea ce isi doresc cei din Emiratele Arabe Unite de la World Future Sports Games, e sa organizeze olimpiada sporturilor bazate pe tehnologia moderna o data la doi ani de zile.

pod-racer

In viitorul apropiat vom avea parte de curse similare cu ceea ce George Lucas si-a imaginat in seria Star Wars – cursele cu Pod racer, sau luptele cu roboti din filmul Reel Steel.

Desigur, ca inca mai sunt multe detalii tehnice de pus la punct pana a avea o adevarata olimpiada globala a robotilor, chiar daca tehnologia actuala ne permite deja acest lucru, insa, tinand cont de resursele financiare ale EAU si de ambitia seicilor de acolo, acest lucru poate deveni realitate spre finalul anului viitor.

reel-steel

Ce parere aveti despre o astfel de competitie sportiva a viitorului, in care vor fi angrenati roboti de tot felul, drone sau masini care se conduc singure. De ce, nu?

Articolul precedentLionel Messi devine ambasadorul global al brandului Huawei
Articolul următorLG G5 disponibil in Europa la 1 aprilie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.