AndroidAPLICATIIiOSSOFTWAREStiri

Orange si-a lansat propriul serviciu de Voice over IP (VoIP) denumit Libon

orange libon voip

Traim in era internetului, o era in continua schimbare unde operatorii de telefonie trebuie sa se adapteze la noile trend-uri pentru a supravietui pe o piata in care clientii se orienteaza incet, incet catre serviciile gratuite de voice over ip cum sunt Skype, Viber, WhatsApp si altele bazate pe o simpla conexiune la net prin WiFi si o aplicatie care este instalata pe smartphone-ul personal.

Orange Romania incearca sa se adapteze la noul trend,  anuntand in cursul acestei saptamani propriul serviciu de VoIP numit Libon, ce permite utilizatorilor de smartphone sau tableta trimiterea de mesaje instant (IM), voicemail sau apeluri gratuite catre alti utilizatori care au aceiasi aplicatie instalata. 

Aplicatia Libon este deja disponibila gratuit in AppStore pentru utilizatorii ce detin un iPhone, urmand ca de anul viitor sa ajunga si pe device-urile cu sistemul de operare Android. Pe langa cele doua servicii gratuite, aplicatia mai dispune si de servicii contra cost cum ar fi transcrierea mesajelor dictate prin voce.

httpvh://youtu.be/pVSRYp0aM2M

In Europa mai sunt alti doi operatori care si-au lansat propriile servicii de VoIP: Telefonica – Tu Me si Deutsche Telekom – Bobsled.

Tot miercuri Orange a anuntat incheierea unui parteneriat cu Facebook Inc, impreuna cu care va lansa un serviciu public de teleconferinte in vara lui 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!