GamingStiriTech

OUYA va avea suport pentru jocurile clasice (emulatoare N64,PS,etc)

ouya-bbm

Consola OUYA este asteptata sa apara saptamana urmatoare la pretul de 99 dolari, iar primii care vor pune mana pe ea sunt clientii care au sustinut campania echipei pe site-ul Kickstarter. Utilizatorii vor putea juca si descarca jocuri cu ajutorul consolei de dimensiuni reduse alimentata de Android.

Pe langa jocurile care evident au fost optimizate pentru platforma Android, si pot fi rulate prin intermediul unui gamepad si al unui TV(in loc de smartphone sau tableta, cum ne asteptam), cu siguranta vor fi disponibile si alte titluri avand in vedere suportul consolei OUYA pentru emulatoare.

Echipa OUYA adopta o pozitie foarte liberala fata de emulatoare in app store, si nu este de mirare, deoarece utilizatorii si dezvoltatorii utilizeaza de ani buni emulatoare pe platforma Android.

Paul Lamb (developer) a reusit sa porteze un emulator (Mupen64) pe platforma OUYA permitand utilizatorilor sa ruleze jocuri Nintendo64 pe consola.

httpvh://youtu.be/YgpTe83yBV8

Pe partea de legalitate, OUYA este intr-o zona incetosata. Un user poate copia un joc anume (de Playstation sau Nintendo64 sau orice alta platforma) si utiliza un anumit tip de soft/hardware pentru a-l emula catre OUYA. Fiind cam complicata treaba, multora le e mai usor sa descarce ilegal jocurile de pe internet.

Consola OUYA se prezinta cu un procesor NVIDIA Tegra 3 quad-core, 1GB RAM, capacitate de stocare 8GB si o maneta wireless.

Daca nu va aflati in grupul de sustinator al proiectului echipei Kickstarter va trebui sa asteptati pana in Iunie pentru a intra in posesia unei console, in timp ce acestia se vor bucura de OUYA inca din 28 Martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!