Pantofi printati 3D, noua fita din domeniul modei in 2015

0
pantofi printati 3D
Flames by Zaha Hadid

Daca pana in urma cu cativa ani tehnologia nu era suficient de portabila sau purtabila, de cand am intrat in era gadgeturilor smart (inteligente), wearable (purtabile) internet of things (interconectarea obiectelor din jur), tehnologia actuala trece la un alt nivel.

O ramura ce va deveni extrem de importanta in urmatorii ani, este cea a printarii 3D. Cu ajutorul noilor imprimante 3D, putem printa obiecte din diferite materiale. Acest tip de tehnologie isi va gasi utilitatea in foarte multe domenii de activitate. Un bun exemplu este cel al modei.

Arhitecta Zaha Hadid impreuna cu alti doi arhitecti – Ben van Berkel (UNStudio) si Fernando Romero, dar si cu o serie de designeri de top precum Ross Lovegrove si Michael Young, au prezentat saptamana aceasta la Milano, in cadrul Salone del Mobile 2015, un proiect dedicat United Nude, cu care acestia spera sa revolutioneze industria de pantofi de dame, prin printarea 3D.

Metoda de productie utilizata se numeste SelectiveLaser Sintering si este de cea mai inalta calitate in materie de printare 3D, conform comunicatului de presa. Aceasta metoda de lucru permite printarea 3D a nailonului tare si a cauciucului fin. United Nude ar fi identificat o solutie prin care pot combina materialele tari si moi, pentru a putea printa 3D diferite parti ale pantofilor, necesare la asamblarea finala. Astfel, cu ajutorul tehnologiei de printare 3D, se pot realiza modele foarte complexe de pantofi de dama (vezi foto).

Cele cinci modele de pantofi printati 3D prezentati in cadrul Salone del Mobile 2015 de la Milano sunt: UNX2 creatie Ben van Berkel, Flames creatie Zaha Hadid, Ilabo creatie Ross Lovegrove, Ammonite creatie Fernando Romero si Young creatie Michael Young. Fiecare model de pantof realizat prin acest proiect, vor fi disponibili in maxim 50 de perechi editie limitata.

 

Si, daca tot suntem la capitolul imprimare 3D, aflati ca prima imprimanta 3D 100% romaneasca, este construita la Timisoara si se numeste Symme3D. Detalii despre acest proiect autentic romanesc, gasiti aici.

Unx2 by Ben Van Berkel
Unx2 by Ben Van Berkel
Ilabo by Ross Lovegrove
Ilabo by Ross Lovegrove
Ammonite by Fernando Romero
Ammonite by Fernando Romero
Young by Michael Young
Young by Michael Young
Articolul precedentPasiunea pentru gadgeturi poate naste monstri (video)
Articolul următorSony Xperia Z4 anuntat in Japonia intr-un mare anonimat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.