Porsche Mission E – un competitor electric pentru Tesla Model S

0

Porsche Mission E

La show-ul auto de la Frankfurt, cei de la Porsche, au prezentat un adversar electric pentru Tesla Model S, Porsche Mission E.

Porsche Mission E are 590 CP si o baterie care ofera o autonomie de 500 Km. Pentru a alimenta masina, inginerii de la Porsche au folosit doua motoare cu magnet permanent care functioneaza in sincron.

Capabila sa atinga 200 km/h in mai putin de 12 secunde, Porsche Mission E este cu adevarat o masina rapida, viteza de reincarcare a bateriei fiind si mai impresionanta. Folosind un sistem de 800 de volti, Porsche promite ca in doar 15 minute masina va fi reincarcata pana la 80%, fiind suficient pentru a parcurge aproximativ 400 de kilometrii. De asemenea, Porsche Mission E poate fi reincarcata si folosind sistemul traditional de 400 de volti.

Design-ul masinii seamana cu o Panamera din viitor. Port-ul pentru reincarcare este ascuns intr-un panou mobil inaintea usii soferului. Pentru a pastra o greutate redusa a masinii, inginerii au folosit un amestec de aluminiu, otel si fibra de carbon. Pana si rotile sunt realizate din fibra de carbon.

https://www.youtube.com/watch?v=HdYg2EPMKiI

Masinile electrice sunt din ce in ce mai raspandite si mai rapide. S-a ajuns pana la organizare unei curse de Formula E, adica echivalentul Formulei 1, insa cu masini electrice. In felul acesta, traditionalele masini de F1, ar putea fi inlocuite de formule electrice, in urmatorii 10 ani.

Articolul precedentSony vrea sa ii dai personalitate PlayStation-ului tau! Carcase si controllere PS4 in diferite culori!
Articolul următorLumia 550, posibil un smartphone mid-range cu Windows 10?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.