MacPC DesktopSOFTWAREStiri

Pot face pe Mac tot ceea ce fac pe PC-ul meu?

macvswin

Esti ingrijorat ca trebuie sa renunti la multe daca vrei sa treci pe un sistem de operare Mac OS? Vom prezenta mai jos tot ceea ce poti face pe un Mac si care este diferenta intre Mac si Pc in ceea ce priveste softurile cele mai utilizate.

Sa incepem cu trei categorii de compatibilitate: La fel , Identice dar diferite si Uh-Oh. Vom incerca sa ramanem la cele mai folosite programe si cele mai frecvente de pe sistemele de operare.

La fel

Acest grup de programe sunt mai mult sau mai putin similare in raport cu ceea ce ai obisnuit sa folosesti pe un desktop PC. Ar putea arata un pic diferit, dar versiunea de Mac ruleaza asa cum esti obisnuit pe PC. Aceste programe cuprind o gama larga de consum, a unui utilizator mediu si sunt concepute de companiile de software pentru Mac si Pc folosind aceleasi tipuri de fisiere.

windows mac programs1

 

Identice dar diferite

In acest grup sunt programe care sunt scrise doar pentru Windows, dar poti gasi pentru Mac Os versiuni identice sau chiar mai bune ruland pe Mac.Pentru aceste programe primesti aceleasi functii dar intr-un produs software diferit.Tu ar trebui sa gasesti in acest grup o curba de invatare deoarece acestea fac in esenta acelasi lucru.

windows mac programs2

 

Uh-Oh

Acest grup cuprinde ultima sfera vasta din nisa de produse Windows prea numeroase pentru a lista aici.Daca descoperiti ca nu exista softuri adecvate care sa poata sa iti inlocuiasca programele vitale depe Windows nu este o problema pentru Mac deoarece aici intervine trecerea companiei Apple la procesoarele Intel. Solutia consta in rularea Windows-ului pe noul tau Mac.

Huh?Da ai inteles bine. Deoarece Mac-urile si Pc-urile folosesc aceleasi procesoare Intel poti cumpara o copie de Windows si o poti instala pe Mac. Aceasta operatiune va costa cativa banuti dar iti va oferi o stare de liniste si impacare stiind ca ai acoperit toate domeniile de care ai nevoie pentru lucru sau entertaiment.

Exista doua avantaje la trecerea pe sistemul de operare Mac OS. Primul avantaj este ca nu va trebui sa cumparati un anti-virus sau un anti-spyware pentru noul Mac.Nu numai ca veti economisi bani dar scapati si de durerea de cap cauzata la instalarea lor si actualizarea lor care trebuie sa fie la zi pentru a fi protejati. Al doilea avantaj este grupul gratis de aplicatii ILife care vine odata cu achizitionarea unui Mac nou .Aceste programe sunt de neegalat de catre orice soft disponibil pe platforma Windows.

In concluzie dupa cum se dovedeste tot ceea ce faci pe Pc poti face acum pe Mac poate chiar si mai mult in avantajul tau.

Daca am omis vreun program important astept comentariile voastre !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!