Primul hotel din spatiul cosmic cu gravitatie artificiala, ar putea caza 400 turisti

0

Primul hotel din spatiul cosmic

Primul hotel din spatiul cosmic va arata ca o structura rupta din filmele SF.

Ce spuneti de o vacanta in spatiul cosmic cu cazare la un hotel de 5 stele cu gravitatie artificiala asa cum vedem numai in filmele science-fiction.

Acest lucru va fi posibil in urmatorii 5 ani de zile conform fundatiei Gateway, care si-a anuntat planurile de a deschide primul hotel in spatiul cosmic incepand cu anul 2025.

Hotelul va putea caza pana la 400 de oaspeti si va oferi mai toate facilitatile pe care clientii le gasesc deja in hotelurile de pe Pamant: restaurante, bucatarii, cinematografe, camere de tip penthouse etc.

Statia Von Braun, caci aceasta va fi denumirea hotelului, va fi construita in jurul a doua structuri in forma de cerc, cel exterior (format din 24 de modul si un diamentru total de 190 metri) rotindu-se in jurul celui interior pentru a putea crea gravitatia artificiala necesara. Puterea de atractie a gravitatie create va fi similara cu cea pe care o gasim pe Luna sau pe statia spatiala internationala, diferenta fiind ca oaspetii vor putea sa paseasca cat de cat normal in interiorul hotelului.

O parte din suprafata locuibila va fi permanent utilizata de angajati, o alta parte va fi inchiriata agentiilor spatiale, diferitelor natiuni interesate si companiilor tech / spatiale precum Space X, Blue Origin, Virgin, Nasa, iar restul va fi utilizat in regim hoteliere pentru acomodarea oaspetilor.

Fiecare modul va fi configurat dupa cerintele clientilor, unele vor oferi chiar facilitati similare cu cele pe care le ofera in prezent o cabina de lux / vip Boeing 737 Max in timpul unui zbor.

De asemenea statia va fi echipata cu tot felul de roboti industriali si drone care sa intretina hotelul statie spatiala.

https://youtu.be/vTNP01Sg-Ss?t=633

Fundatia Gateway se asteapta sa primeasca in jur de 100 turisti spatiali saptamanal dupa inaugurare, cu toate ca o astfel de vacanta in spatiu nu va fi una tocmai ieftina.

Statia Von Braun nu e primul proiect de acest gen, insa ar putea fi primul care sa se bucure de un real succes si de primii rezidenti permanenti in spatiu.

Articolul precedentPretul castii HTC Vive Cosmos in Romania
Articolul următorSamsung Galaxy Note10 Review (modelul Plus)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.