ReviewsSmartphonesStiriTELEFOANE

Samsung Galaxy Note10 Review (modelul Plus)

Samsung Galaxy Note10 Review

Samsung Galaxy Note10 Review.

Anul acesta Samsung Electronics a ajuns la a X-a generatie de phablet Galaxy Note cu S Pen, prin  lansarea modelului Galaxy Note10. Si, cum e un an aniversar pentru companie, Samsung a lansat nu unul, ci doua telefoane sub gama Note10. Cel de-al doilea model, Galaxy Note10+ in varianta Aura Glow (probabil cel mai atractiv model din gama imitand culorile aurorei boreale), a trecut pe la noi prin redactie pentru teste.

Asadar, in minutele urmatoare vom afla impreuna care sunt noutatile pe care le aduc telefoanele din gama Galaxy Note10.

Design / Ecran

Samsung Galaxy Note10 Review 15

In linii mari noul Galaxy Note10 / Note10+ pastreaza designul lui Galaxy Note9, Galaxy Note8, dar primeste si o serie de imbunatatiri estetice. In primul rand, noul aspect Edge-to-Edge (de la margine la margine) face ca rama pe partile laterale sa dispara; in al doilea rand, marginile de sus si de jos (fruntea si barbia) pe noua gama sunt aproape inexistente multumita modului prin care Samsung a ales sa integreze camera selfie, difuzorul/ear-pieceul si cititorul de amprente (care acum este sub display).

De asemenea butoanele de volum si power au fost mutate pe partea stanga cum privim la ecran. Daca pana acum erau frustrati utilizatorii stangaci de Note, de data aceasta vor fi usor frustrati dreptaticii care sunt obisnuiti cu aceste butoane sa fie amplasate in partea dreapta. Totusi, un lucru benefic e ca a disparut butonul fizic dedicat asistentului Bixby. Cei care il gaseau util, pot utiliza butonul power pe post de buton de accesare a asistentului virtual. Trebuie doar sa ii activati functia din setari pentru ca butonul de pornire sa poata activa Bixby.

Samsung Galaxy Note10 Review 10

Avand rama atat de subtire, Samsung a putut integra pe modelul Galaxy Note 10+ un display Dynamic AMOLED cu diagonala de 6.8″ (doar 6.4″ pe Note9, desi corpul telefoanelor au aproape aceleasi dimensiuni), dar si cu o rezolutie ceva mai mare – 1.440 x 3.040 pixeli (Galaxy Note10 are rezolutie 1.080 x 2.280).

Ca in fiecare an, in ultimii 4-5 ani de zile, Samsung ne pune la dispozitie cel mai bun afisaj disponibil in acest moment pe piata. Un ecran HDR10+ aproape complet intrerupt numai de decupajul pentru camera selfie, ecran ce e acompaniat de cele doua difuzoare stereo, astfel ca experienta multimedia on-the-go este deosebita. Culorile redate sunt vibrante, contrastul este adanc, iar unghiurile de vizualizare sunt excelente pentru a putea urmari continut de pe Netflix, HBO Go, YouTube, Twitch si alte platforme video. E ca si cand ai lua in buzunar ecranul 4K al televizorului de acasa. Superb!

Samsung Galaxy Note10 Review 4

Ce ofera in plus anul acesta telefoanele din seria Note? E interactiunea prin gesturi cu ajutorul S Pen-ului si a camerei selfie. Noua generatie de S Pen poate fi utilizata atat pe post de remote control (telecomanda) pentru a fotografia de la distanta, cat si pe post de „bagheta magica” (prin intermediul comenzilor pe baza de gesturi) cu care veti putea naviga prin telefon de la distanta, ori pentru efectuarea anumitor taskuri (sarcini) fara a tine telefonul in maini. Mai ca te poti considera un mic Harry Potter al tehnologiei :) cu noul stylus.

Hardware

Componentele hardware din telefon sunt top-of-the-line (de cea mai inalta calitate)! In functie de tara de unde il veti achizitiona, Galaxy Note10 (inclusiv in varianta Plus) este echipat cu chipsetul Exynos 9825 + acceleratorul grafic mobil Mali-G76 MP12 (in Europa), ori cu Snapdragon 855 + Adreno 640 (China si SUA). Chipsetul este ajutat de 8GB memorie RAM (pe Note10), 12GB memorie RAM pe varianta Plus a acestei game.

De asemenea dispune de 256 / 512 GB spatiu intern pentru stocare fisierelor. Varianta Galaxy Note10 nu dispune de slot pentru carduri micro SD, numai Note10+ ofera aceasta optiune permitand adaugarea unui card de memorie de pana la 1TB.

Screenshot 20190911 203404 Geekbench 5 Screenshot 20190911 202626 Device care

In testele benchmark Galaxy Note10+ a realizat un scor de 628 puncte single-core, 1.181 puncte multi-core in aplicatia Geekbench 5. Aplicatia Antutu nu am reusit sa o rulez. De fiecare data cand cerea instalarea si rularea pachetului 3D Bench al aplicatiei Antutu, ma directiona in Galaxy Store pentru instalare, astfel ca nu am putut efectua testul. In orice caz, aceste teste benchmark nu mai sunt de mult un reper, mai degraba un fel de efect placebo.

Telefonul se misca foarte bine indiferent ce aplicatii si/sau jocuri executi pe el. In plus, ajuta si noua interfata grafica One UI despre care vom discuta imediat in categoria dedicata softwareului.

In plus, telefoanele beneficiaza de viteze foarte mari LTE, iar la nevoie poti alege o versiune 5G a telefonului Galaxy Note10 pentru viteze si mai mari (daca reteaua telecom o permite). De asemenea telefoanele ofera conexiune wireless prin standardul Wi-Fi 6, ceea ce inseamna ca oricat de slab e semnalul wireless in aeroporturi, gari, mall-uri etc, Note10 va beneficia intotdeauna de cel mai bun semnal comparativ cu alte telefoane atunci cand va conectati la retelele wireless, mai ales la cele publice.

Software

Pe langa functiile deja intalnite pe seria Galaxy S10 in prima jumatate a acestui an, Galaxy Note10 si Note10+ primesc o serie de functii noi printre care:

  • noul meniu Air Actions (inlocuieste meniul Air Command) si Air Gestures;
  • posibilitatea de a transforma textul scris cu S Penul pe ecranul telefonului in scris de mana virtual;
  • conectarea la un monitor de PC prin Samsung Dex se face acum mult mai simplu, doar printr-un cablu USB-C la USB-C;
  • si nu in ultimul rand functia Link la un computer cu Windows 10 care va permite sa primiti notificarile din telefon pe laptop / PCul cu Windows, astfel ca nu e necesar sa va intrerupeti lucrul pentru a lua telefonul in mana. Puteti vizualiza activitatea din telefon, edita fotografii direct de pe computerul la care e conectat Note10 prin functia Link.

Screenshot 20190911 201717 Settings Screenshot 20190911 201108 Air command

Telefonul ruleaza Android 9 si va fi actualizat la Android 10, iar pe langa aplicatiile standard de la Samsung si Google, mai beneficiati si de cateva aplicatii de la Microsoft inclusiv pachetul Office Mobile cu Word, Excel etc.

Camera

Samsung Galaxy Note10 Review 2

Camera foto nu s-a schimbat foarte mult comparativ cu ceea ce ofera seria Galaxy S10 lansata in prima parte a acestui an. Iar daca ar fi sa comparam camera principala de pe spate cu ea a lui S10 Plus de exemplu, singura mare diferanta ar fi camera TOF 3D. Fotograiile ies la fel de viu colorate, cu suficient detaliu captat pentru a te bucura de o calitate superioara, mai ales atunci cand postezi pe retelele de socializare. In plus, dispui de functia HDR si de o sumedenie de moduri / scenarii de fotografiere precum cel dedicat mancarii (ca tot ne place sa postam pe retele cele mai gustoase preparate din care ne-am infruptat).

Ce mi-a placut mie in mod deosbit la aceasta camera foto tripla de pe Galaxy Note10+, este stabilizare optica a imaginii atunci cand filmezi videoclipuri in miscare. Diferenta este destul de semnificativa daca compari stabilizarea sa cu cea oferita de camera de pe Note9 din 2018. Practic, nu mai ai nevoie de un gimbal, poti filma direct din mana si cadrele video ies bine stabilizate.

Camera selfie pierde al doilea senzor de 8MP (daca ne raportam din nou la camera selfie de pe S10 Plus), insa avem senzorul de 10MP care ofera suficienta calitate ca selfie-urile sa poata fi impartasite cu prietenii si familia in mediu online. Acelasi lucru e valabil si in cazul in care vrei sa faci un live pe Facebook, Instagram, Youtube.

Baterie

Capacitatea bateriei pe Note10+ comparativ cu Note9 este mai mare cu 300 mAh, astfel ca autonomia de functionare este la fel de buna ca pe modelul din 2018. Modelul Note10 standard integreaza o baterie cu capacitatea de 3.500 mAh, astfel ca, daca bateria e un criteriu foarte important pentru voi, atunci va sfatuiesc sa alegeti modelul de phablet Galaxy Note10+.

Seria Note10 beneficiaza de incarcare wireless (15W) si incarcare wireless reversibila (9W) prin tehnologia Wireless PowerShare (poate fi utilizat pe post de power bank pentru castile wireless Galaxy Buds si ceasurile din gama Galaxy Watch). De asemenea dispune de incarcare super rapida prin cablul USB-C (45W), astfel ca in numai 30 de minute de stat la incarcat, telefonul va poate oferi ore intregi de utilizare pe parcursul unei zile, ceea ce e perfect in acele momente cand esti grabit.

Personal sunt foarte multumit de autonomia de functionare a modelului Galaxy Note10, in varianta plus.

Concluzie

Fie ca alegem varianta mai ieftina a seriei Galaxy Note10, sau modelul Galaxy Note10+ care ofera destul de multe lucruri in plus, experienta de utilizare ramane aceeasi cu care suntem obisnuiti de ani de zile pe gama Samsung Galaxy Note, adica, o experienta de utilizare de cea mai inalta calitate.

Telefonul Galaxy Note10+ testat de noi puncteaza si primeste nota 10 la urmatoarele capitole:

  • ecran
  • audio (2x difuzoare stereo)
  • baterie
  • securitatea telefonului
  • camera foto (stabilizarea optica a imaginii in videoclipuri)
  • viteza de incarcare si viteza conexiunii prin unde radio (indiferent ca discutam de conexiune in retelele mobile sau in cele prin router wireless)

Galaxy Note cu al sau S Pen ramane si in 2019 gadgetul de lux (unic in felul lui) capabil sa ofere o experienta de utilizare inedita celor care isi doresc ceva mai mult de la un smartphone cu Android.

Telefonul este disponibil in ofertele operatorilor telecom la pret intreg sau impreuna cu un abonament pe doi ani de zile, si il veti gasi si in oferta magazinelor retail partenere producatorului Samsung Electronics, la preturi ce variaza intre 4.500 si 5.700 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!