Primul program TV Ultra HD din Romania in teste din luna mai

0

LG ultra hd tv 84 inch

Am tot amintit de rezolutia UHD in posturile in care am prezentat televizoarele de la Sony sau cand am vorbit despre Smart Evolution Kit, de la Samsung, chiar am mentionat si faptul ca, cursele de F1 de anul acesta sunt transmise in format 3D de catre Sky Sports.

Iata ca si in Romania devine realitate transmisia UHD, primul pas fiind facut de doua mari companii, LG si probabil RCS&RDS (deocamdata nu avem informatii concrete ca ar fi RCS&RDS, dar avem o banuiala), care vor incepe testele la primul program TV Ultra HD din Romania, in jurul lunii mai a acestui an.

“Vanzarile de televizoare Ultra HD ar putea fi stimulate si de faptul ca la sfarsitul lunii mai un mare operator TV va incepe testele pentru un canal Ultra HD in Romania”, a declarat Sorin Spînu, Senior Sales Manager al diviziei de Home Entertainment din cadrul LG Romania pentru Ziarul Financiar.

Ultra High Definition este un format digital cu o rezolutie de 3.840 x 2.160 pixeli, insemnand o imagine de 4 ori  mai clara decat standardul FULL HD 1080p.

In prezent exista pe piata foarte multe modele de televizoare care au capacitatea de a reda FULL HD sau chiar in format 3D, facand pretul acestora accesibil publicului larg, insa vestea proasta este ca, momentan preturile unor televizoare cu tehnologia de a reda format UHD, se invart in jurul sumei de 20.000 de euro sau chiar mai mult.

Articolul precedentVedem cat de rezistente sunt cele mai in voga modele de smartphone: HTC One si Galaxy S4 [Video]
Articolul următor5 alternative mai ieftine ale tabletei Google Nexus 7

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.