StiriTech

Portalul MedAlert lansat cu scopul de a starpi coruptia din sistemul medical

Intr-o lume a internetului Romania trece la un nou nivel in lupta impotriva coruptiei din sistemul medical, astfel la finalul acestei saptamani a fost lansat oficial proiectul www.MedAlert.ro. Acest proiect a castigat competiţia Restart România în 2011. Site-ul MedAlert va prelua sesizările pacientilor, dar si a medicilor in incercarea de a minimiza numarul problemelor legate de coruptie din sistemul medial. Va urmări reacţia şi eficienţa răspunsului autorităţilor responsabile, asigurând expunerea în media a cazurilor de corupţie şi de lipsă de transparenţă a autorităţilor medicale. Proiectul este sprijinit de Ambasada Statelor Unite şi de către Ambasada Marii Britanii la Bucureşti.

La lansare au participat Dr. Raed Arafat, sub-secretar de stat in Ministerul Sanatatii, ambasadorul S.U.A in Romania – Mark Gitenstein, vice-ambasador al Marii Britanii in Romania – Esther Blythe, precum si echipa MedAlert, formata din jurnalisti ce lucreaza voluntar in cadrul acestui proiect:

  • Laurentiu Diaconu-Colintineanu (RFI Romania)
  • Vlad Mixich (HotNews.ro)
  • Sanda Nicola (Digi 24)

Dacă eşti pacient şi te-ai săturat de tratamente gratuite pe care trebuie să le plăteşti, de medici care aşteaptă şpaga înainte recunoştinţei tale, de spitale murdare unde trebuie să-ţi aduci tifonul de acasă, atunci fă o sesizare. E singura salvare!

Dacă eşti medic şi te-ai săturat să fii complice tăcut la corupţia din sistem, să fii tratat cu un salariu de mizerie, să fii lăsat la urmă pentru ca „pilele” să prospere, atunci fă o sesizare. E singura salvare.

Dacă eşti jurnalist şi doreşti ca articolele tale să se transforme în interpelări adresate autorităţilor sau ai informaţii despre corupţia din sistemul medical, atunci fă o sesizare. Tot aici poţi găsi potenţiale subiecte de reportaj sau informaţii din sistemul medical.

Nu ezita sa iei atitudine in fata coruptiei!!

httpvh://youtu.be/akTi3U8VzGs

sursa HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!