HardwareStiriWearable

Qualcomm pregateste un nou chipset pentru smartwatch-uri

chipset pentru smartwatch

Unul din reprezentantii executivului companiei Qualcomm, a anuntat public recent ca, compania lucreaza intens la finalizarea unui nou chipset dedicat smartwatch-urilor, care urmeaza sa inlocuiasca modelul Snapdragon Wear 2100 produs in 2016.

Qualcomm lucreaza la un nou chipset pentru smartwatch

Pentru producatorii de smartwatch-uri, dar si pentru noi, utilizatorii, aceasta este o veste foarte buna, deoarece dezvoltarea ceasurilor inteligente a cam stagnat in ultmii 2-3 ani de zile, asta si din lipsa unui chipset nou, care sa permita realizarea unor modele mai elegante, mai compacte si in mod special mai subtiri. Lucru care s-ar putea intampla incepand cu toamna – iarna lui 2018, cand s-ar putea sa avem parte de noi modele de smartwatch, probabil, modele mai performante, mai subtiri si mai elegante decat modelele actuale.

In plus, noile modele ar putea beneficia de o autonomie mai buna a baterie, un lucru problematic in prezent pe mai toate smartwatch-urile cu chipset Qualcomm. De asemenea, se zvoneste ca noul chipset va intregra standard Bluetooth, GPS si Wi-Fi, in unele cazuri chiar si conexiune 4G LTE printr-un slot SIM.

Actualul chipset Snapdragon Wear 2100 a fost construit prin proces tehnologic de 28nm. Nu ne ramane decat sa aflam din toamna, atunci cand este asteptat sa fie dezvaluit noul chipset de catre Qualcom, prin ce proces tehnologic va fi realizat el. In orice caz, ne asteptam la un model de chipset mult miniaturizat fata de modelul 2100, care, in prezent, ocupa destul de mult spatiu in si asa foarte ingustul spatiu disponibil in smartwatch-uri.

Google e asteptat si el sa lanseze o noua versiune a platformei Wear OS (fost Android Wear) din toamna, o versiune mai bine optimizata catre preformanta si eficientizare a consumului de energie.

7 Comments

  1. Cea mai buna idee modelele meritau imbunatatite si schimbat designul

  2. Eu abia astept ca Google sa lanseze o noua versiune, sper sa ne surprinda placut.

  3. O super veste mai ales ca le și îmbunătățește .
    Asteptam lansarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!