HardwarePC DesktopStiriTech

Raspberry Pi 4 e mai performant, dar pretul ramane acelasi

Raspberry Pi 4

La putin timp dupa ce Arduino a lansat noile placi Arduino Nano 33, iata ca, compania Raspberry Pi, tocmai a anuntat lansarea celei de a IV-a generatii a faimosului sau „computer de buzunar”.

Raspberry Pi 4 este mult mai performant ca generatia a III-a, pastrand totodata acelasi pret atractiv cu care ne-au obisnuit.

Cel mai important upgrade al noului model de Raspberry Pi il reprezinta procesorul: un Broadcom BCM2711 cu patru nuclee Cortex-A72 (in locul vechilor nuclee A53) 64-bit tactat la frecventa 1.5GHz, care este acum cu pana la de 3 ori mai performant daca ar fi sa il comparam cu CPU din Raspberry Pi 3 (modelul B+).

Si la capitolul memorie RAM a fost facut un upgrade destul de consistent. Noul Raspberry Pi 4 integreaza memorii LPDDR4 in locul memoriilor LPDDR2 (pe Pi 3), astfel ca noua generatie va fi disponibila in variante cu 1GB RAM, cu 2GB RAM sau cu 4GB RAM LPDDR4-2400 SDRAM.

De asemenea dispune de un GPU VideoCore VI care e capabil sa redea video in format 4K la 60fps si ofera suport pentru doua monitoare la rezolutie 4K prin cele doua porturi micro HDMI. Noul Pi 4 mai integreaza, de asemenea, 2 porturi USB 2.0 si unul USB-C pentru incarcare. In plus, beneficiaza si de Bluetooth v5.0.

Pretul noului Raspberry Pi 4 in varianta cu 1GB RAM ramane acelasi de 35$, insa cei ce doresc mai multa memorie RAM vor trebui sa scoata intre 10 si 20 dolari in plus pentru variantele cu 2 sau 4 GB memorie RAM. Cel mai scump model ajunge la 55$.

Pentru lista completa de specificatii tehnice ale noului model, precum si informatii despre partenerul oficial din Romania care comercializeaza Pi 4, le gasiti pe siteul producatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!