StiriTech

Razboi total intre Apple si Samsung

In mediul de afaceri a inceput un razboi de mult asteptat din cauza numeroaselor litigii a celor de la Apple. Razboiul se duce intre doi gigantii ai comunicatiilor, Apple si Samsung, fiecare acuzandu-se reciproc de furt intelectual.

Dupa toate dovezile aduse in instanta se pare ca Apple a cam copiat din terminalele Samsung si Sony aparute in 2006, ei lansand mult comentatul iPhone in 2007. Lucrurile nu se vor opri aici si vor merge mai departe, asta este clar. Acum va voi expune parerea mea personala despre aceste evenimente.

Lucrez in aceasta industrie a telefoanelor si comunicatiilor de cand s-a deschis primul magazin in Romania al retelei de telefonie Connex (actual Vodafone) si am crescut, sa spunem, cu tehnologia iar multi din acest mediu online care se cred guru in ale comunicatiilor, pe vremea aceea nici nu aveau idee cum arata un Sony CMDX 1000 in interior si acum dau lectii de etica ca le sunt copiate articole si formate ( un fel de febra Apple si la ei) .

Inainte , piata telefoanelor era foarte diversificata de tot felul de forme care mai de care mai ciudate si mai colorate. De cand a aparut tehnologia touchscreen toate telefoanele au devenit gri si in formatul pe care il stim toti. Aceasta evolutie a venit din necesitatea omului de a avea acces la cat mai multe operatiuni in cel mai scurt timp.

Dupa cum stim, Apple era nimeni pe lume cand a scos primul iPhone pe piata si am ajus in 2012 ca ei sa spuna ca au inventat surubul. Este jenant ca aceasta companie ajunge sa duca in tribunal pe oricine are mai mare succes decat ei . Draga Apple, nu tu ai inventat apa calda ci doar te speli pe maini cu ea. Steve Jobs pe care toti il cred un vizionar nu este decat un vanzator si atat. Nu a revolutionat lumea cu nimic, nu a inventat nimic si a murit in mediocritatea cuvenita. Cel care merita toate laudele este primul lui asociat. Da, acum toti vor spune ca sunt nebun si ca nu am citit cartea lui, ba am citit-o si de acolo nu am vazut decat furt intelectual si atat. Sa nu uitam cum a pornit compania Apple, el vanzand produsele colegului care le producea intr-un garaj. Atat. Asta facea el, vindea.

Acum stiu ca voi primi multe injuraturi dar mi le asum. Apple pentru mine este un plagiator care nu face dacat sa isi castige notorietatea din a da in judecata si atat. A acuzat Google, Samsung, Motorola, etc, ca ei au facut si au dres. Cum poti acuza o companie ca Motorola care a fost pionier in telecomunicatii si tu, Apple, erai un vanzator intr-un garaj. Apple acum ajuns intr-o pozitie dominanta in anumite sectoare si isi permite sa faca asemenea lucruri. Sa nu uitam ca Samsung le-a livrat celor de la Apple 25% din componentele de baza si acum este bagat intr-un proces pentru ce? Ca a fost un domn si a oferit GRATIS multe dintre patentele lor celor de la Apple pentru a-si face telefonul si acum a ajuns sa fie blamat ca ar fi furat. Cata nesimtire poate incapea in aceasta companie de garaj?

Telefoanele iPhone sunt niste copii a altor terminale si acum Apple pretinde ca ei sunt unici ?! Folosesc din prima zi Android, primul meu telefon cu Android fiind Nexus One si din acea zi nu am mai lasat din mana Android.  In asta consta libertatea , sa poti face ce vrei cu un produs cumparat de tine si nu sa ai un ecosistem inchis in care esti obligat sa folosesti doar anumite servicii. Pentru a face acest lucru cu iPhone trebuie sa faci o intreaga procedura si sfarsesti prin a pierde garantia.

Sper ca la sfarsitul procesului, Apple sa fie nevoita sa plateasca asa multi bani incat sa fie bagati in faliment si sa se termine cu aceasta firma care pretinde ca a inventat mersul pe jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!