StiriTech

Recordul mondial de distanta parcurs de un vehicul alimentat cu hidrogen a fost doborat de echipa Zero din Norvegia

Norvegieni de la Zero (Zero Emissions Resource Organization) echipa originara din Oslo, a batut un record mondial reusind sa strabata Europa de la Nord (Oslo, Norvegia) la Sud (Monte Carlo, Monaco) cu ajutorul a doua masini Hyundai ix35 Tucson FCEV alimentate cu hidrogen de la pompele existente pe traseu. Norvegienii sunt primi oameni ce reuesesc sa strabata cea mai lunga distanta cu ajutorul unui auto-vehicul alimentat doar de la astfel de statii cu hidrogen intalnite in drumul lor spre noul record mondial.

Acestia si-au trasat ruta de la Oslo la Monte Carlo cu ajutorul datelor oferite de site-ul H2Stations, website informativ ce ofera detalii despre statiile de alimentare cu hidrogen existente la acest moment pe glob. Conform Google Maps traseul masoara 2.260 de kilometri. Cu toate astea, drumul nu a fost atat de lin asa cum au prevazut acestia. Obstacolele intalnite pe parcurs le-au pus ceva probleme. De exemplu una din statiile de alimentare din Suedia era inchisa, fortand echipa sa conduca pana in Germania pentru a putea alimenta masinile cu hidrogen. Ajunsi in Germania nici acolo nu au scapat de probleme, desi este una din tarile ce stau foarte bine la capitolul pompe de alimentare cu hidrogen.

Tehnologia cu hidrogen adaptata la auto vehicule este abia la inceput de drum, fapt pentru care nici pompele de alimentare nu sunt la un standard adecvat precum pompele de gaz, benzina sau motorina. Recordul este cu atat mai interesant cu cat se stie ca principala sursa de alimentare a acestor vehicule se face deobicei cu ajutorul unor pompe de hidrogen mobile.

sursa Zero credit foto LivingLeaf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!