StiriTelecom

Ofertele „nelimitate” ale operatorilor telecom pot impune restrictii de utilizare, avertizeaza ANCOM

restrictii de utilizare ancom

Pot exista restrictii de utilizare in ofertele „nelimitate” ale operatorilor telecom

ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii) avertizeaza utilizatorii care detin sau vor achizitiona servicii de telefonie si internet in cadrul unor oferte „nelimitate”, ca acestea pot prezenta anumite restrictii de utilizare impuse chiar de operatorii telecom, ce vizeaza minutele, SMS-urile sau oricare alte beneficii mentionate in ofertele respective.

Aceste restrictii de utilizare au ca scop prevenirea fraudelor sau a utilizarii excesive a serviciilor respective. Astfel, operatorii telecom pot restrictiona sau intrerupe serviciile de telefonie in cazul utilizatorilor care depasesc un prag rezonabil, cum ar fi un numar de 5000 minute/luna. Mai mult, operatorii pot restrictiona beneficiile in cazul in care traficul apelurilor efectuate in alte retele este mult mai mare decat traficul apelurilor primite din alte retele. Chiar si traficul de internet poate suferi restrictii daca este depasit un prag rezonabil.

Operatorii telecom sunt obligati sa mentioneze in contractul incheiat cu utilizatorul final, toate conditiile si restrictiile de utilizare aplicabile in perioada contractuala. Nerespectarea acestora poate duce la suspendarea serviciilor, la aplicarea de penalitati, la rezilierea unilaterala a contractelor, dar si la despagubiri solicitate clientilor.

Asadar, nu ramane decat ca utilizatorii sa isi citeasca sau reciteasca contractele incheiate cu operatorii telecom, iar daca restrictiile de utilizare si conditiile aplicabile nu sunt mentionate, trebuie depusa o sesizare la ANCOM, pentru a nu va trezi cu surprize neplacute, deoarece operatorul este obligat sa comunice acest lucru utilizatorului final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!