SmartphonesStiriTechTelecom

Reteaua Cosmote 4G acopera 90% din Bucuresti, incepand de luna aceasta

In replica la anuntul facut saptamana trecuta de catre cei de la Orange Romania, Cosmote anunta ca, incepand de luna aceasta, au acoperire 4G in proportie de 90% in Bucuresti, retea ce permite viteze de descarcare de pana la 75 Mbps si viteze de incarcare de pana la 37,5 Mbps. Pe langa capitala, Cosmote mai are acoperire 4G in Otopeni, Ploiesti, Cluj, Iasi, Sinaia, Busteni si Predeal (Timisoara / Arad cand?).

In plus, al treilea mare operator de la noi introduce, pe langa modemurile 4G deja existente in oferta si telefoane cu suport 4G.

4G aduce viteze mari şi fiabilitate, într-o lume în continuă mişcare, în care consumatorii aşteaptă mai mult decât o navighare pe internet de pe dispozitivele mobile. Oamenii sunt conectaţi cu prietenii prin intermediul serviciilor OTT, prin Facebook sau alte reţele sociale şi accesează mai mult conţinut video. Toata aceste servicii sunt mari consumatoare de date – motiv pentru care 4G este absolut necesar, iar noi vom continua dezvoltarea sa în zone urbane şi suburbane”, a declarat Bob Konstantinidis, CTO COSMOTE România şi Romtelecom.

Clientii care aleg planul tarifar Cosmote Free L vor beneficia de acess 4G gratuit, prin activarea extraopţiunii Connect Extension+, gratuita pentru cei care opteaza pentru un terminal compatibil 4G.

Clientii care aleg oricare alt plan tarifar compatibil 4G vor beneficia la cerere de activarea extraopţiunii Connect Extension+, pentru o taxa lunara de 5 euro (TVA inclus). Activarea se va face in oricare dintre magazinele Cosmote si Germanos, intrucat necesita un card SIM dedicat 4G. Inlocuirea cartelei SIM este gratuita.

Cei care doresc sa navigheze la viteze 4G pe telefoanele mobile pot alege intre HTC One 32 GB (1.099 RON, TVA inclus), Sony Xperia Z (1.669 RON, TVA inclus), Samsung S4 mini (699 RON, TVA inclus), Samsung Galaxy S4 (1.199 RON, TVA inclus) si Samsung Galaxy S3 LTE (919 RON, TVA inclus), din magazinele Cosmote, impreuna cu abonamentul Cosmote Free L, incheiat pe o perioada de 2 ani. De asemenea, asa cum a fost comunicat in luna aprilie a acestui an, serviciile 4G sunt disponibile prin intermediul a doua modemuri, Huawei E3276 si ZTE MF823 la 99 lei, respectiv prin tableta Samsung Galaxy Note LTE 10.1 la 1.424 RON (TVA inclus) cu abonamentul Connect Unlimited+ 30 pe o durata de 2 ani.

In linie cu strategia de a dezvolta gradual reteaua broadband in ceea ce priveste viteza datelor, Cosmote Romania ofera de asemenea cea mai buna retea de date 3G cu viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil in 194 de orase si peste 2.500 de localitati din România, acoperind 60% din populatie. In plus, clientii se pot bucura de viteze de pana la 21,6 Mbps HSPA+ in 228 de orase din tara. In total, serviciile 3G acopera 76% din populatia Romaniei.

Mai multe detalii sunt disponibile aici şi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!