Roborace, curse cu formule fara piloti in monoposturi!

0

roborace-monopost

Poate ca numele Daniel Simon, nu va spune prea multe, astfel, pentru cei mai putin familiarizati cu artistul, el este omul din spatele design-ului motoarelor futuriste utilizate in productia artistica – Tron: Legacy. Simon este de asemenea designer-ul sef din spatele a ceea ce se va numi Roborace, sau prima competitie globala de formule electrice bazate pe inteligenta artificiala, fara piloti in monoposturi.

Roborace va debuta fie pana spre finalul lui 2016, fie in prima jumatate a lui 2017, in paralel cu competitia de Formula E (monoposturi electrice pilotate), organizata de Federatia Internationala de Automobile (FIA).

Monoposturile robotizate vor putea atinge o viteza maxima de pana la 300 km/h.

formula-roborace

Saptamana aceasta Daniel Simon a dat publicitatii cateva imagini spectaculoase cu concept car-ul care va deveni standard al formulelor Roborace in viitorul apropiat.

La startul acestei competitii sunt asteptati o serie de producatori de autovehicule si companii IT&C care activeaza pe segmentul robotilor, precum si sponsori care sustin in prezent diferite curse cu masini, printre care si Formula 1. Organizatorii spera ca, pana la startul primei curse, sa adune cel putin 10 echipe cu cate 2 monoposturi robot fiecare.

Ce parere aveti de viitoarele monoposturi electrice fara piloti din Roborace?

Articolul precedentFoxconn cumpara Sharp pentru aproximativ 3.5 miliarde de dolari
Articolul următorCum va arata consola PlayStation 5, cu tehnologie VR integrata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.