StiriTech

Romania a obtinut rezultate remarcabile la finala Imagine Cup 2012 din Australia

Una din cele mai importante competitii de tehnologie adresata studentiilor din intreaga lume – Imagine Cup 2012, sub tutela Microsoft si la care a participat si Romania la diferite sectiuni, si-a desemnat castigatorii finalei. Finala ce a avut loc la Sydney in Australia.

La cea de-a 10-a finala au luat parte peste 350 de studenți din 75 de țări, concurând în cadrul celor 8 secțiuni ale competiției, pentru premii în valoare totală de $175.000 de dolari.

Tara noastra a fost reprezentata in finala de patru echipe si anume:

  1. IQube (Universitatea „Politehnică” din Timişoara) la secțiunea Software Design.
  2. Complex (Universitatea „Babeș-Bolyai” și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca) la secțiunea Windows Azure Challenge
  3. AVe (Universitatea “A.I. Cuza”din Iași) la secțiunea Game Design: Phone
  4. Petru Alexandru Ticlea (Universitatea Româno-Americană, București) la secțiunea IT Challenge.

Astfel Romania a reusit sa se claseze prin persoana lui Petru Alexandru Ticlea pe locul 1 la sectiunea IT Challenge – secțiune care avea ca obiectiv testarea cunoștințelor de sisteme IT prin diverse scenarii ce trebuiau rezolvate.

Echipa Complex, formată din  Bogdan Bondor,  Cristian Roșu și Paul Sucală, având ca mentor Conf. Dr. Simona Motogna,  a câștigat locul al II-lea în cadrul secțiunii Windows Azure Challenge, cu proiectul seedbit, o platformă Web ce folosește serviciile Windows Azure și care facilitează finanțarea și implementarea campaniilor sociale.

Echipa AVe, formată din Alecsandru Grigoriu și Victor Porof, având ca mentor Conf. Dr. Sabin Buraga, s-a clasat între primele 10 echipe din lume la Games Design: Phone cu jocul City Quest.

Echipa IQube s-a clasat între primele 20 echipe din lume la secțiunea Software Design, dintr-un total de 72 de echipe calificate în finală.

Per total o clasare mai mult decat onorabila a tuturor reprezentantilor Romaniei la aceasta competitie drept pentru care tinem sa le multumim pentru efortul depus.

sursa Microsoft Romania; Radu Ticiu (1);(2) (Twitter)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!