StiriTelecom

Romtelecom, primul operator din Sud-Estul Europei care primeste certificare CE 2.0

partener Google

Romtelecom este primul operator din regiunea de Sud-Est a Europei și al treilea din Europa care obține o certificare CE 2.0, din partea MEF (Forumul Metro Ethernet) – alianță consacrată din industria globală de telecomunicații. Aceasta certifică abilitatea operatorului de a furniza servicii de ultimă generație între operatori.

În urma unei testări amănunțite, realizate de către Iometrix (laboratorul de testare autorizat de MEF), Forumul Metro Ethernet a certificat serviciile Romtelecom Wholesale L2 Connect 2.0 E-Line și L2Connect 2.0 E-Access cu CE 2.0, cea mai valoroasă certificare din industria de telecomunicații. Aceste servicii de ultimă generație oferă soluții care permit standardizarea și eficientizarea proceselor de furnizare, operare și achiziție a serviciilor între operatori.

„De-a lungul ultimilor ani am fost proactivi în dezvoltarea de parteneriate strategice cu cei mai buni operatori și furnizori de servicii wholesale din întreaga lume. Certificarea aduce valoare adăugată serviciilor noastre și facilitează interconectarea cu operatori regionali și globali, consolidând rețeaua noastră la nivel regional. Între timp, ne-am angajat să continuăm investiția noastră în cele mai bune tehnologii de rețea pentru a ne consolida și dezvolta portofoliul de produse, cu scopul de a menține poziția de lider în furnizarea serviciilor”, a declarat Dumitru Vlad, Director Romtelecom Wholesale.

“Suntem încântați că Romtelecom a devenit primul operator din regiunea de Sud-Est căruia i s-a acordat certificarea MEF CE 2.0. Aceasta este o acreditare importantă care a fost adăugată în palmaresul de realizări ale operatorului. Certificarea CE 2.0 va deschide noi piețe pentru acesta. Este o dovadă a angajamentului acestuia față de operatorii de pe acest segment și o recunoaștere a importanței adoptării acestor standarde de către furnizorii de servicii din întreaga lume”, a declarat Eric Puetz, Co-Chair & Director al Comitetului de Certificare MEF.

Evoluția accelerată a cererii clienților de la servicii clasice la servicii de ultimă generație de tip Ethernet, precum și extinderea de la piața locală la cea globală, obligă operatorii de top să furnizeze soluții standardizate caracterizate prin clase de servicii îmbunătățite, un management al serviciilor și interoperabilitatea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!