StiriTelecom

RoNet va fi dezvoltata de Romtelecom si Cosmote, spune MSI

ronet

Romtelecom si Cosmote, castigatorii licitatiei pentru RoNet

Romtelecom si Cosmote sunt castigatorii licitatiei pentru RoNet, reteaua nationala de internet de mare viteza. Licitatia a fost organizata de MSI (Ministerul pentru Societatea Informationala), iar castigatorii acestei licitatii au obiectivul de a dezvolta infrastructura nationala de internet de mare viteza in zonele rurale fara acoperire pentru astfel de serivicii.

“Oportunităţile economice şi informaţionale derivate din funcţionarea unei infrastructuri naţionale de broadband au un potenţial nelimitat. Dezvoltarea regiunilor rurale vizate de acest proiect reprezintă calea sigură spre îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă, atât local, cât şi la nivel naţional. Din acest motiv, MSI a prioritizat priectul RoNet şi implementarea acestuia cu ajutorul partenerilor europeni prin fonduri nerambursabile în valoare de 84 milioane de euro. România este astăzi mult mai aproape de standardele pe care şi le propune Uniunea Europeană prin Agenda Digitală, parte a strategiei Europa 2020, “ a declarat Răzvan Cotovelea, Ministrul pentru Societatea Informațională

Și Nikolai Beckers, CEO Romtelecom si Cosmote Romania a adaugat:

,,Acest proiect ne dă șansa de a demonstra încă o dată că suntem hotărâți să susținem România și românii să avanseze tehnologic, prin construirea unor noi trosoane de de infrastuctură în zone altfel inaccesibile. Vrem să livrăm românilor mijloacele prin care să experimenteze beneficiile serviciilor telecom și astfel să devină conectați cu întreaga lume.”

Pentru toate cele 4 zone, Romtelecom va fi finantat cu aproximativ 37,2 milioane de euro, iar Cosmote cu aproximativ 27,9 milioane de euro. Astfel, cele doua companii vor dezvolta in decursul a 2 ani o infrastructura de tip backhaul pentru implementarea de retele de mare viteza in zonele rurale fara acoperire pentru servicii de internet de mare viteza. Si, potrivit contractului, MSI concesioneaza lucrarile companiilor castigatoare, pentru o perioada de 18 ani. In acelasi timp, cele doua companii trebuie sa asigure operarea si mentenanta infrastructurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!