SecuritateSmartphonesStiriTablete

SafeSwitch, solutia completa de protectie a smartphone-ului, propusa de Qualcomm

safeswitch

In luna septembrie a anului trecut la IFA 2014, Qualcomm a anuntat solutia de securizare a smartphone-ului denumita SafeSwitch. Aceasta metoda propusa de cel mai important producator de chipset-uri pentru telefoane si tablete, ofera protectie hardware si software gadgeturilor in cazul in care acestea se pierd sau sunt furate.

La CES2015, Qualcomm a anuntat ca SafeSwitch vine integrat in chipset-ul Snapdragon 810, explicand ca aceasta tehnologie hardware ajuta la protejarea firmware-ului instalat pe device pentru a nu fi sters si reinstalat, apoi permite blocarea anumitor componente hardware si ramane activ chiar si dupa inlocuirea chipului. Multumita software-ului avansat de securitate al SafeSwitch, utilizatorul are acces la setarea unei parole pe telefon de la distanta, la stergerea, recuperarea datelor de pe el, la localizarea sau blocarea dispozitivului furat / pierdut.

Conform comunicatului de presa al producatorului, SafeSwitch se activeaza in momentul cand dispozitivul incepe sa booteze (porneste), inainte ca sistemul de operare sa ruleze. Tehnologia SafeSwitch poate detecta incercarile de hacking, softul malitios instalat pe dispozitiv sau incercarea de stergere totala a lui. Practic, SafeSwitch este propunerea celor de la Qualcomm pentru securizarea gadgeturilor, similara cu acel „Kill Switch,” despre care se vorbeste de atata vreme si, care pana in prezent nu a prea fost implementat cu succes pe telefoane si tablete.

https://www.youtube.com/watch?v=i5Ojc_UJFZs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!