Stiri

Samsung Electronics amendata cu suma de $340.000 pentru reclama mincinoasa si denigrarea concurentei

samsung-mobile

In luna aprilie, FTC (un fel de consiliul concurentei la noi, dar in Taiwan) deschidea o investigatie asupra practicilor ‘murdare’ ale companiei Samsung Electronics, prin care isi lauda propriile produsele, denigrand in acelasi timp companiile concurente (a fost mentionat numele HTC) printr-o campanie de defaimare dusa de o terta parte (companie de marketing).

In urma investigatiilor Fair Trade Comission din Taiwan, a decis amendarea producatorului sud coreean cu suma totala de 340.000 de dolari. Alte doua companii de marketing au fost amendate la randul lor cu suma totala de $100.000 pentru complicitate la aceasta ‘campanie de defaimare.’

Acest tip de campanii de defaimare sunt practicate des de catre companiile producatoare de electronice, Samsung fiind prinsa numai in acest an de doua ori, precizeaza Phys.

In urma cu cateva saptamani, compania Samsung a mai fost implicata intr-un alt scandal, in care se preciza ca ar fi „aranjat” ca produsele sale sa obtina un scor mai mare in testele de benchmark ale aplicatiei AnTuTu, motiv pentru care dezvoltatorul aplicatiei a lansat o a doua varianta, care sa impiedice orice producator de dispozitive mobile cu Android, sa triseze in aceste teste. De mentionat ca si ceilalti producatori concurenti au fost mentionati in acest scandal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!