ReviewsStiriTELEFOANE

Samsung Galaxy S6 Edge Review

Samsung Galaxy S6 Edge Review

Samsung Galaxy S6 Edge Review.

Cu toate ca in 2013 Galaxy S4 pierduse titlul de ‘Cel mai bun smartphone‘ in favoarea lui hTC One, telefonul aducea companiei sud coreene un profit consistent, totusi, semnalele din piata sugerau ca oamenii isi doreau altceva de la un smartphone varf de gama. Din pacate pentru Samsung, compania nu a inteles acest lucru. Astfel, in 2014 a lansat Galaxy S5, un smartphone ce a fost catalogat de catre multa lumea ca un mare esec, inclusiv de producatorul sud coreean, desi a fost vandut in milioane de exemplare la nivel global. Piata se orientase deja catre smartphone-uri cu constructie metalica, in timp ce S5 nu oferea altceva, decat acelasi material plastic ieftin (policarbonat), de care lumea era deja satula.

Anul acesta Samsung incearca sa ne arata ca a inteles intr-un final, ceea ce oamenii isi doresc de la companie, asa ca, au lansat telefoanele Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge, care aduc o schimbare radicala din punct de vedere al materialelor utilizate la realizarea lor. O sa ne intrebati, de ce au lansat doua modele? Deoarece, compania Samsung inca nu stie raspunsul la intrebarea „Vrea lumea ceva cu totul nou si inovator, din punct de vedere al estetici, sau inca apreciaza design-ul clasic al seriei Galaxy?”

Raspunsul la aceasta intrebare i-l vom da noi in minutele urmatoare prin review-ul telefonului Samsung Galaxy S6 Edge, urmat apoi de parerilor voastre, pe care contam ca de fiecare databineinteles.

Sa-i dam drumul!

Aspect / Afisaj

wp_20150411_19_24_01_pro

Combinand sticla Gorilla Glass 4 produsa de Corning cu aluminiul, Samsung a reusit pentru prima data in instoria sa, sa produca un smartphone care are acel factor wow, pe care multi il asteptau de vreo cativa ani incoace. De jur imprejurul lui Galaxy S6 Edge avem aceasta rama metalica taiata cu foarte mare precizie, care impreuna cu ecranul superb 2K, curbat pe ambele margini si spatele in intregime din sticla, iti da impresia ca ti in mana un gadget parca rupt din filmele stiintifico-fantastice. Sa va spun sincer, chiar mi-a placut sentimentul avut, in momentul cand l-am scos din cutie si l-am luat pentru prima data in mana. E altceva, si totusi, e un terminal Samsung Galaxy, desi aproape ca nu iti vine sa crezi acest lucru, atat de mult difera S6 Edge de tot ceea ce a lansat producatorul sud coreean pana acum.

img_0038

In partea superioara se afla slotul nano SIM, portul infra rosu si microfunul pentru anularea zgomotului de fundal, iar in partea inferioara singurul difuzor, jack-ul audio de 3.5mm, portul micro USB si microfunul pentru apelurice telefonice. Pe partea laterala stanga se afla butonul de pornire/oprire/stand by, iar pe partea dreapta butoanele de volum. Frontal avem ecranul Quad HD cu diagonala de 5.1 inci si deasupra ear piece-ul, camera frontala si senzorii aferenti, iar in partea inferioara cele trei butoane capacitive Optiuni, Inapoi (Exit) si Acasa sau butonul Home, care mai are si functie de scaner pentru amprente, motiv pentru care se apasa putin ciudat.

img_0043

Per total, estetica telefonului este superba. Sigur, unii mai rautaciosi, ar putea spune ca seamana cu iPhone 6, mai ales Galaxy S6 si partea inferioara unde se afla difuzorul, insa Galaxy S6 Edge este altceva.

wp_20150411_19_18_55_pro

Afisajul Super AMOLED este genial de-a dreptul, are 16 milioane de culori si o densitate incredibila de 577 ppi. Unghiurile de vizualizare, chiar si afara in lumina soarelui, sunt peste tot ceea ce exista in acest moment pe piata, culorile sunt vibrante, iar contrastul puternic. Superbul panou AMOLED isi face datoria pe deplin la acest capitol, vizualizarea de continut video este o experienta de neegalat in acest moment. O mica inconvenienta, ar putea fi senzatia pe care o ai in prima saptamana de utilizare, din cauza ecranului curbat pe cele doua parti laterale. Ai acest sentiment ca telefonul iti poate scapa din mana, dar va veti obisnui in timp.

Hardware

Samsung Galaxy S6 Edge este echipat cu procesorul octa-core Exynos 7420, ce dispune de patru nuclee de 1.5 GHz Cortex-A53, respectiv patru nuclee de 2.1 GHz Cortex-A57, are 3GB memorie RAM, acceleratorul grafic Mali-T760 MP8 si vine in variante de 32/64 si 128GB (spatiu intern stocare). Nu are in schimb slot microSD, iar bateria este incorporata in telefon, dar nu va fi niciun fel de problema din aceasta privinta. Aceasta combinatie hardware aleasa de Samsung, ajuta la procesarea rapida a oricarei sarcini, astfel ca jocurile se misca impecabil pe S6 Edge, inclusiv tranzitia dintr-o fereastra intr-alta, care pe S5 era enervanta cateodata. Problema e ca atunci cand il utilizati intens se va incalzi destul de serios. In testele efectuate, am realizat ca sa incalzit destul de tare, doar la un simplu test de benchmark in aplicatia AnTuTu. Ca tot veni vorba de teste benchmark, Galaxy S6 Edge a reusit un scor impresionant, atat in aplicatia AnTuTu, cat si in GeekBecnh 3, dupa cum puteti observa pe capturile de ecran de mai jos.

screenshot_2015-04-12-16-32-15screenshot_2015-04-11-00-42-15

Pe partea de conectivitate Samsung a dotat S6 Edge cu tot ceea ce va trece prin cap: WiFi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, micro USB 2.0, 4G LTE, inclusiv incarcare wireless, infra rosu si NFC. De asemenea, dispune de tehnologia de detectare a amprentelor, tehnologie care anul acesta se descurca foarte bine, comparativ cu ceea ce gasim pe un S5, al carui eficienta de detectare a amprentelor si deblocare telefonului, era undeva de 65 la suta. Aceasta noua tehnologie permite inclusiv efectuarea de plati prin PayPal si Samsung Pay.

Fotografii realizate cu Samsung Galaxy S6 Edge

Apoi, Galaxy S6 Edge mai dispune si de acel senzor care masoara bataile inimii, telefonul avand functii de fitness integrate.

Difuzorul, desi este foarte zgomotos, nu reda sunetul la aceeasi calitate cu HTC One M9, de exemplu, dat fiind faptul ca nu dispune de doua difuzoare stereo ca si acesta, totusi, sunetul emis este mai puternic ca al lui M9, dupa cum puteti auzi (sau nu) pe sound check-ul efectuat in videoclip de mai jos.

Software

Despre capitolul software am putea vorbi foarte mult. Desi Samsung a incercat sa reduca la minim incarcarea inutila cu functii si alte prostii a interfetei grafice TouchWiz UX, totusi, utilizatorul de S6 Edge va beneficia de foarte multe optiuni software, printre care enumeram: Multi Window, Smart Stay, Edge Lighting (functie care face ca ecranul telefonului sa lumineze o culoare anume pentru maxim 5 persoane selectate de utilizator din agenda telefonica, atunci cand telefonul sta pe masa sau pe birou cu fata in jos. Acum sincer, nu stiu, cine isi va tine telefonul cu fata in jos pe o suprafat plana, insa functia poate fi utila pentru o parte din viitorii clienti de S6 Edge), precum si alte functii software pe care le puteti accesa fie din sectiunea Settings (Setari) a telefonului, fie din bara de notificari. Exemple ar fi functia Do Not Disturb, Ultra Power Saving Mode, Private Mode, Screen Mirroring, etc.

screenshot_2015-04-12-16-34-30screenshot_2015-04-12-16-34-37

Galaxy S6 Edge ruleaza Android 5.0 Lollipop, ceea ce inseamna ca aveti parte de acele efecte vizuale misto, aduse de Material Design. Telefonul vine incarcat ca si in anii anteriori, cu o sumedenie de aplicatii si servicii. La lunga lista de aplicatii, anul acesta se mai adauga si aplicatiile Microsoft OneNote, Skype si OneDrive. Nasol e ca, nu veti putea sa le dezinstalati pe mare parte dintre ele, insa veti optiunea de a le da disable (dezactivare).

screenshot_2015-04-11-00-49-07screenshot_2015-04-12-16-27-38

Desi telefonul poartea denumirea S6 Edge pentru a sublinia cele doua margini curbate, functionalitatea lor este foarte limitata de softul prost optimizat. De exemplu, People Edge (cele 5 contacte ce pot fi accesate printr-o glisare din partea superioara a ecranului, ar fi putut avea si alta functionalitate, precum adaugarea de aplicatii favorite pentru o accesare rapida, sau eu stiu. Un alt exemplu ar fi fluxul de informatii afisate pe marginea curbata. In cazul nostru, nu am reusit sa facem aceasta functie sa afiseze informatii despre vreme, bursa, si nici macar ceasul (ora), decat atunci cand telefonul avea „chef” sa o faca. Uneori, cand era la incarcat afisa informatiile, alteori nu. Probabil ca o viitoare actualizare de software va rezolva acest lucru.

img_0032

Camera

Nu exagerez daca rostesc urmatoarea fraza: Galaxy S6 Edge are cea mai buna camera foto in acest moment. Camera poate fi accesata foarte rapid si usor prin dublu tap pe butonul Home, chiar daca telefonul este in standby, aplicatia Camera se lanseaza aproape instant. Camera principala de pe spate are un senzor de 16MP cu stabilizator de imagine optic, capabil sa capteze foarte mult detaliu, chiar si in spatiile cu luminozitate scazuta. Detaliul captat in fotografii este incredibil, iar rezolutia lor este de 5.312 x 2.988 pixeli. Pe partea video S6 Edge poate filma la rezolutie 4K (2160p la 30 fps). Mai jos aveti un video sample la rezolutie 2160p (Ultra HD) si o galerie foto realizata cu aceasta camera exceptionala.

Singurul lucru care ma deranjeaza la camera de pe spate, desi e protejata de un strat de sticla din safir, este iesirea lentilei in relief, protuberanta care deranjeaza vizibil cand telefonul este asezat pe o suprafata plana, deoarece se sprijina in lentila, si astfel, se creeaza un balans neplacut cand il atingi.

Camera frontala dispune de un senzor de 5MP, ce poate reda video in format 2K (2560 x 1440), desi majoritatea serviciilor de video conferinte abia suporta HD streaming.

wp_20150411_19_20_23_pro

Baterie

Capacitatea bateriei Li-Ion integrate in telefon este de 2.600 mAh, permitand utilizarea telefonul pe tot parcursul unei zile, dar daca este utilizat intens in jocuri sau la urmarirea de continut video cu orele, atunci bateria nu va rezista de dimineata pana seara cand ajungeti acasa de la scoala sau de la servici. Incarcarea bateriei este foarte rapida si se poate efectua clasic prin cablul USB – micro USB inclus in cutie sau prin incarcare wireless.

Concluzie

Telefoanele Samsung au fost dintotdeauna suficient de bune pentru a fi apreciate de clienti, insa le lipsea ceva (o constructie premium), care anul acesta vine odata cu lansarea telefoanelor Galaxy S6 si S6 Edge. Pentru prima data Samsung a reusit sa ofere clientilor sai un smartphone care nu numai ca e performant, dar si arata si il simti bine in mana, deoarece producatorul sud coreean a inlocuit plasticul care imita metalul, cu aluminiu si sticla, transformand varful de gama de anul acesta intr-o adevarata bijuterie de gadget.

Astfel, pentru flagshipul Samsung Galaxy din 2015, va trebui sa scoateti din buzunar intre 3400 lei si 5000 lei, in functie de dotarile (stocare) si de modelul ales. Vezi oferta de pret a magazinului QuickMobile pentru S6 Edge. In cazul in care nu dispuneti de aceste sume, il veti gasi si in oferta operatorilor telecom locali. 

3 Comments

  1. un smartphone foarte foarte bun, care multe persoane l-au achiziționat

  2. din tot ce am testat in 2015, e cel mai intersant ca design, ecranul e superb, scanerul de amprente functioneaza cum trebuie, camera foto e si ea foarte capabila, bateria e in media telefoanelor, etc.

  3. Un super telefon, insa cu un pret pe masura. desi aduce putin cu iPhone 6, imi place cum arata, este classy asa…elegant, cum ziceai tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!