SecuritateSmartphonesStiriTablete

Samsung ar putea introduce senzori biometrici pe toate terminalele portabile

samsung-logo

Samsung Electronics trateaza cu mare seriozitate problema securitatii dispozitivelor sale, marturie sta proiectul Knox. Mai mult de atat, Samsung evalueaza posibilitatea de a introduce senzori biometrici (scaner amprente) ca cel de pe telefonul Galaxy S5, pe toate terminalele sale mobile, chiar si cele entry-level. Aceasta afirmatie a fost facuta de unul din oamenii din executivul companiei la inceputul acestei saptamani.

„Testam tot felul de senzori biometrici (mecanisme), iar unul dintre ele, de care majoritatea intreaba, cel care detecteaza irisul,” a declarat Rhee In-jong, Senior VP in cadrul Samsung.

Samsung este unul din liderii de piata pe segmentul mobile, in special pe partea de end user, insa pe partea de corporate se lupta pentru stabilirea unei pozitii clare, segment unde companii ca Blackberry prospera.

senzori biometrici

Domnul Rhee a mai adaugat: „sunt 87 de milioane de dispozitive in acest moment echipate cu sistemul Knox, insa doar 1.8 milioane folosesc il folosesc, aici includem bancile, companiile din sistemul medical si financiar, iar noi ne dorim sa extindem acest lucru si catre alte produse.”

Senzori biometrici ca cel de scanare al irisului, ar putea aparea in viitoarele telefoane sau tablete Samsung, dar nu mai devreme de jumatatea lui 2015.

Credeti ca un astfel de sistem ar fi benefic utilizatorilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!