SmartphonesStiriTablete

Smartphone-ul si tableta Qualcomm, primele dispozitive cu SoC Snapdragon 810

qualcomm snapdragon 810

Smartphone-ul si tableta Qualcomm, primele gadget-uri cu procesor Snapdragon 810

Qualcomm a lansat un smartphone si o tableta cu SoC Snapdragon 810 Ultra HD, dispozitive fiind destinate dezvoltatorilor software. Astfel, acestea nu dispun de conectivitate 3G sau 4G.

Asadar, smartphone-ul Qualcomm beneficiaza de un ecran de 6,17 inch, ceea ce-l transforma in phablet. Rezolutia acestui dispozitiv este QHD (2560 x 1600) cu o densitate de 490ppi si multi-touch pana la 10 degete. Fara a mai fi nevoie de prezentare, phablet-ul dispune de procesorul Snapdragon 810, procesor pe 64-bit, alaturi de GPU Adreno 430. Memoria RAM este si ea speciala, fiind DDR4 de 3GB, o premiera, deoarece este primul terminal Android cu o astfel de memorie RAM. Spatiul intern de stocare este de 32GB si beneficiaza de un slot microSD. Camera foto frontala este de 4 MP cu autofocus, ce poate inregistra la rezolutie fullHD si 120 cadre pe secunda, iar camera principala dispune de un senzor de 13 MP cu OIS (stabilizare optica) si blit dual-LED, senzorul fiind capabil sa inregistreze la rezolutie 4K cu 30 cadre pe secunde si full HD cu 60 cadre pe secunda. Bateria acestui dispozitiv este de 3020 mAh, dotata cu tehnologia Qualcomm Quick Charge 2.0, ceea ce inseamna ca beneficiaza de o incarcare rapida.

Phabletul Qualcomm are numeroase tehnologii de ultima ora, cum ar fi cititorul de amprente amplasat pe partea de pe spate a terminalului. Mai beneficiaza de un conector Micro SuperSpeed USB 3.0 (OTG), micro HDMI (Tip D), jack audio 3.5mm cu suport ANC si conectivitate Wi-Fi si Bluetooth 4.1. Senzorii sunt si ei numerosi, avand accelerometru, girometru si magnetometru cu 3 axe, alaturi de senzor de lumina, de proximitate, presiune, temperatura, umiditate, UV, dar si senzor Mobeam, ce ajuta la scanarea codurilor de bare si a celor QR. Tehnologia audio este reprezentata de un difuzor, 8 microfoane si un emitator de ultrasunete pentru gesturi in aplicatii.

Tableta beneficiaza si ea de tehnologii de ultima ora, dar cu ceva schimbari. Ecranul este de 10.1 inch cu rezolutie 4K (3840 x 2160), fiind primul dispozitiv Android cu o astfel de rezolutie. Poate afisa continutul pe doua ecrane in acelasi timp, adica pe tableta si un alt dispozitiv de afisare, prin HDMI sau wireless. Procesorul este tot Snapdragon 810, dar vine cu o memorie RAM de 4GB, fata de 3GB cat are phabletul Qualcomm. Memoria de stocare este si ea dubla, fiind de 64GB, dar cine nu e multumit o poate extinde prin slotul  microSD. Camera frontala este de 4MP cu autofocus si capabilitatea de a inregistra la rezolutie 1080p cu 120 cadre pe secunda, iar cea principala este tot de 13MP cu OIS (stabilizare optica), blit dual-LED si capabilitatea de a inregistra la rezolutie 4K cu 60 cadre pe secunda. Bateria este de 7560 mAh si are aceleasi tehnologii de incarcare rapida, plus tehnologia Qualcomm WiPower. Tehnologia audio este destul de interesanta, tableta avand doua difuzoare stereo surround frontale, 8 microfoane cu suport pentru Fluence Pro technology and Qualcomm Snapdragon digital pen technology, dar si doua emitatoare de ultrasunete pentru gesturi in aplicatii.

Ambele dispozitive ruleaza cel mai nou sistem de operare Android, iar preturile sunt piperate, phablet-ul avand un pret de $799, iar tableta un pret de $999. Pot fi achizitionate de pe site-ul Intrinsyc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!