Sony lanseaza consola PlayStation 4 Pro, un model pregatit partial pentru continut 4K

1

Sony lanseaza consola PlayStation 4 Pro

Sony avea in plan de ceva vreme lansarea acestei noi variante a consolei PlayStation 4, iar anuntul oficial a venit aseara, in cadrul unei conferinte de presa in care a fost dezvaluit numele si specificatiile noului model.

Astfel, PlayStation 4 Pro este noua generatie de consola PlayStation si fata de modelul anterior este compatibila cu formatul 4K dar nu stie sa citeasca discuri Blu-Ray. PlayStation 4 Pro este echipata cu un procesor octa-core AMD Jaguar (x86 pe 64-bit), cu un accelerator grafic AMD Radeon de 4.2 teraflopi, dispune de un HDD de 1TB, 3 porturi USB si Wi-Fi 5GHz. Sony spune ca aceasta noua consola este de doua ori mai rapida fata de modelul PS4 si este special creata pentru televizoarele Ultra HD si PlayStation VR. Stim, o sa spuneti ca “cine naiba are un televizor 4K in casa?”, insa reprezentantii companiei spun ca nu e necesar un astfel de model, deoarece continutul poate fi utilizat si un televizor cu rezolutie Full HD, pe care se va distinge diferente de calitate a imaginii (culori mai stralucitoare si oglindire mai buna) comparativ cu modelul anterior. Sony chiar a demonstrat in fata presei prezente la eveniment cateva jocuri in format 4K, precizand ca jocurile dedicate segmentului VR pot beneficia de o imagine mai clara cu noua consola.

Despre continutul 4K pentru aceasta consola, producatorul a anuntat un parteneriat cu Netflix, din care sa rezulte o aplicatie prin care se poate stream-ui continut 4K. De asemenea, a mentinot ca YouTube este cea mai buna sursa de continut 4K.

Pretul anuntat de Sony este de 400 de euro pentru consola PlayStation 4 Pro. Ea va fi disponibila comercial, incepand cu data de 10 noiembrie 2016. Tot in cadrul acestui eveniment producatorul nipon a anuntat si o varianta slim a modelului PlayStation 4, care va fi disponibil comercial inca de saptamana viitoare la pretul de 300 de euro.

Articolul precedentiPhone 7 si iPhone 7 Plus, anuntate cu difuzoare stereo si baterie mai buna
Articolul următorEu cum mai ascult muzica in timp ce se incarca iPhone 7?

1 COMENTARIU

  1. cea mai bună consolă în momentul de față, iar prețul nu e extraordinar de mare având în vedere specificațiile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.