EvenimenteStiriTech

Google ATAP si NASA vor lansa in 2014 in spatiu robotii SPHERES

SPHEREs

In cadrul Google Advanced Technology and Projects  (pe scurt Google ATAP) se dezvolta de ceva timp proiectul Tango. Acesta ofera tot felul de aplicatii / solutii, cum ar fi introducere proiectului intr-o platforma robotica prototip denumita SPHERES (sfere), care are ca scop dezvoltarea unor roboti autonomi / independenti in mediul de gravitatie zero, pentru a asista astronautii trimisi in spatiu la intretinerea statiei spatiale.

Acest proiect lansat in parteneriat cu cei de la NASA Ames Research Center a pornit la drum in vara lui 2013 si urmeaza sa fie lansat in spatiu in vara acestui an. Abilitatea proiectului Tango de a depista si cartografia in 3D mediul inconjurator, va permite SPHERES (sferelor) sa construiasca o harta 3D a statiei spatiale si, pentru prima data in istorie , va permite navigarea autonoma a acestor roboti plutitori la o inaltime de 230 de mile deasupra pamantului.

Saptamana viitoare, 25 – 27 aprilie, are loc in Start-up Hub-ul din Timisoara, primul Hackathon ce are la baza proiectul Tango.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!