ReviewsStiriTech

Sphero BB-8, o sursa de divertisment inedita, pentru fanii Star Wars

Sphero BB-8

Star Wars episodul VII, fara doar si poate, a fost cel mai asteptat film spre finalul anului 2015. Oriunde te-ai fi plimbat, ai fi gasit cel putin un obiect care sa anunte lansarea episodului intitulat – The Force Awakens.

Asa l-am gasit si pe BB-8 produs de Sphero, robotelul acela simpatic, pe care il indragisem din film. Odata scos din cutie, am observat cele 3 piese care-l insotesc: corpul principal care se rostogoleste, capul BB-8 ce se prinde magnetic de corp cu ajutorul unor role si suportul de incarcare ce se conecteaza prin-un cablu USB.

Foarte usor de controlat cu ajutorul unei aplicatii (compatibila cu terminalele cu iOS si Android) ce se instaleaza pe telefon, micutul droid de marimea unei mingi de baseball, s-a dovedit a fi un gadget care-ti inveseleste ziua, care te relaxeaza, atunci cand il conduci printre picioarele mobilierului din casa. Prin aplicatia ‘BB-8 App Enabled Droid’, pe care o puteti descarca gratuit din App store sau Google Play Store, jucaria inteligenta poate fi conectata foarte usor prin Bluetooth, doar tinand deasupra ei telefonul. In aplicatie vom gasi o interfata grafica simpla si trei optiuni de control, inclusiv comenzi vocale precum cele pentru patrulare si explorare a imprejurimilor.

Sphero-BB8-IMG_20151228_173404 (4)

1. Optiunea Drive – utilizand 2 controllere de ghidare si stabilitate a robotelului, droid-ul se poate controla prin mediul in care se deplaseaza.
2. Patrol – acest mod a fost creat pentru a ne arata ca BB-8 este mai mult decat o jucarie, iar propria personalitate si-o imprima aici cu fiecare patrulare de unul singur, a zonei in care se afla. Chiar daca va intalni obstacole in jur si-i va cadea capul in urma impactului, acesta se va aplica cu lejeritate la loc.
3. Holographic Messaging – BB-8 poate inregistra mesaje pe care ulterior, cu ajutorul realitatii augumentate, le va afisa pe smartphone.

O distractie foarte faina o reprezinta comenzile vocale prestabilite precum ‘Run away’, ‘It’s a trap’ sau ‘Look around’.

De mentionat faptul ca sunetele pe care le veti auzi in clipa in care va veti juca cu el, nu se aud din droid, ci din smartphone-ul pe care il veti folosi pentru a controla micul robotel.

Sphero-BB8-IMG_20151228_173404 (2)

Din punct de vedere tehnic, Sphero BB-8 vine la pachet cu o multime de specificatii demne de luat in calcul. Creat dintr-un material durabil – policarbonat, face ca orice lovitura pe care ar incasa-o, sa fie insesizabila. Constructia sa este destul de solida si rezistenta la socuri mecanice, iar pentru o deplasare usoara se recomanda o suprafata plana, neteda, evitand covoare inalte sau alte obiecte care l-ar putea impiedica sa se miste. Avand un sistem intern de ghidare pe baza de giroscop si accelerometru, manevrabilitatea gadget-ului se face extrem de facil. Pana si un pustiu poate invata foarte usor cum sa-l ghideze.

Sphero-BB8-IMG_20151228_173404 (5)

Incarcarea bateriei droid-ului se face in aproximativ 3 ore, iar autonomia ei este de peste o ora de la o incarcare completa.

Sphero BB-8 raspunde extrem de bine la interactiunea cu posesorul sau, astfel ca pe perioada testelor robotelul a devenit o alternativa atractiva de divertisment, mai ales, dupa o zi incarcata la birou.

Daca v-am trezit interesul, pe BB-8 il puteti gasi in oferta celor de la F64, impreuna cu cea mai interesanta experienta din domeniul jucariilor tehnologice.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!