GamingStiriTech

Stadia – Tot ce trebuie sa stii despre serviciul Google de gaming in cloud

Stadia

Google si-a pus in cap sa intre pe piata de gaming, si in principal pe piata unde consolele Sony PlayStation si Microsoft Xbox domina impartind in doua acest segment de piata.

Noul serviciu de gaming anuntat de Google promite gaming direct fara download (fara descarcari de jocuri), fara instalari de jocuri si fara actualizari la jocuri, pur si simplu te loghezi pe contul Google si te joci oricare joc e disponibil prin serviciul de gaming in cloud Stadia.

Cu ocazia debutului evenimentului anual E3, Google, a dezvaluit mult mai multe informatii despre Stadia: cand va fi disponibil, in ce tari, la ce pret si cateva detalii tehnice despre cerintele pe care utilizatorul trebuie sa le indeplineasca pentru a se putea juca jocurile preferate, dar si informatii despre primele titluri de jocuri ce vor fi disponibile prin Stadia.

Ce net imi trebuie pentru Stadia?

Google Stadia 1

Google se lauda cu capabilitati de streaming care vor permite sesiuni de gaming cu procesare video grafica pana la rezolutie 4K HDR la 60 de cadre pe secunda si sunet 5.1 surround direct din serverele sale in browserul Chrome sau in aplicatia Stadia pe telefoane, gamerii doar trebuie sa aiba acces la un PC, un laptop, o tableta cu Android sau un telefon Pixel (va functiona pe mai toate telefoanele cu Android insa abia din 2020) alaturi de un abonament de minim 9 dolari la serviciul Google Stadia incepand cu luna noiembrie a acestui an, si bineinteles, o conexiune la internet care sa iti permita sa te joci macar la rezolutie 720p HD.

Ca tot veni vorba de viteza de net necesara pentru a te putea juca. Am testat viteza de net a celui mai ieftin abonament Digi Fiberlink de la RCS&RDS, iar Google spune ca, cu acest abonament ajungei la o viteza de 13MB/s, adica, gaming in cloud la rezolutie HD.

Google Stadia 3

Astfel, nu e necesara o consola pentru a ne putea juca jocurile preferate, spune Google, insa s-ar putea sa ai nevoie de un controller Google Stadia (dar te vei putea juca cu oricare alt controller sau tastatura si mouse, spun cei de la Google), asta daca vei dori sa te joci pe televizor sau sa beneficiezi de o experienta mai buna in jocuri atunci cand te joci pe telefonul mobil, pe tableta sau laptop/PC.

Google Stadia 2

Pret abonament lunar Stadia

Doritorii pot plasa deja precomenzi pentru pachetul promotional Stadia Founder’s Edition, care costa nu mai putin de 120 lire sterline si include pe langa abonamentul Stadia Pro gratuit pe 3 luni de zile, un controller Stadia (pe negru cu accente de albastru), Chromecast Ultra 4K (pe negru), un badge de ‘Fondator’, un Buddy Pass si posibilitatea de a va alege un nume in Stadia.

In cutia in care este livrat Stadia Founder’s Edition mai e inclus un cablu USB-C la USB-A si un adaptor pentru priza.

Cei care doresc numai un abonament de 9 dolari pentru Stadia vor trebui sa astepte pana in 2020. Din noiembrie 2019, vor avea acces numai cei care precomanda pachetul Stadia Founder’s Edition si numai in urmatoarele 14 tari: Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia, SUA si UK.

https://youtu.be/cdUshWn8uM0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!