StiriTech

Studiu: 69,8% dintre romani atinsi de febra Black Friday

black friday

Daedalus Millward Brown parte a grupului Daedalus, care are peste 15 ani de activitate in Romania, este in topul companiilor de cercetare de marketing din Romania, fiind cea mai mare companie de profil cu capital integral romanesc.

In perioada 4 – 6 decembrie 2012, compania a investigat  comportamentul de cumparare al romanilor cu ocazia Black Friday si a masurat intreaga piata de retail din Romania. Rezultatele arata preferintele romanilor in Black Friday si clasamentul retailerilor.

Detalii in comunicatul de presa atasat.

Magazine de profil alese de romanii sa-si faca cumparaturile de Black Friday conform Daedalus Millward Brown:

  1. eMAG.ro – 21,1%
  2. Flanco – 18,4%
  3. Altex+Mediagalaxy – 12,3%
  4. Domo – 9,4%
  5. Carrefour – 8,6%
  6. Metro – 2,8%
  7. evomag.ro – 2,2%
  8. PCGarage.ro -1,6%
  9. Kaufland – 1%
  10. Azerty.ro, Clickshop.ro, Cel.ro – 0,6%

As dori sa aud cateva pareri vis-a-vis de Black Friday, sa vedem ce parere are lumea despre „avalansa de reduceri.” Vati cumparat ceva?

[showhide]

Studiu Daedalus Millward Brown: 69,8% din români atinsi de febra Black Friday
Bucuresti, 7 decembrie – În doar câteva saptamâni, pe fondul unei atentii crescute din partea mass media, awareness-ul evenimentului Black Friday a crescut de doua ori si jumatate, pâna la 69,8% din populatie, conform unui studiu realizat de compania de cercetare Daedalus Millward Brown. 11,1% dintre românii care au aflat despre acest eveniment au cumparat ceva în weekendul 23-25 noiembrie.

Studiul, realizat între 4 si 6 decembrie 2012, a investigat comportamentul de cumparare al românilor cu ocazia Black Friday si a măsurat întreaga piată de retail din România.
Rezultatele studiului post-Black Friday au indicat o crestere accelerată a procentului românilor familiarizati cu acest eveniment – în mai putin de 20 zile, acesta a sărit de la 27,2% la 69,8%. Dintre cei care au auzit despre Black Friday, 11,1% au spus ca au cumparat ceva de la retailerii care au avut promotii în weekendul 23-25 noiembrie.

Conform studiului, 38,1% dintre cumpărători au ales de Black Friday să cumpere online.
Cei mai multi români s-au folosit de reducerile de Black Friday pentru a-si completa sau înlocui produsele electrocasnice din gospodărie : 44,4% din achizitiile de Black Friday au reprezentat produse din această categorie.

Pe locul doi si trei în preferintele românilor s-au plasat tot produse din electroIT: segmentul IT&C (în care au fost incluse laptopurile, telefoanele sau tabletele) a reprezentat 30% din achizitii, în timp ce electronicele (televizoare, aparatură foto-video etc.) au reprezentat alte 24,3% dintre cumpărături.

De Black Friday, românii au optat si pentru alte categorii de produse – segmentele de fashion, cosmetic sau food au atras 23,2% dintre cumpărături . Jucăriile au reprezentat 2,4% din achizitii în timp ce doar 2% dintre români au optat pentru produsele de bricolaj.
Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 2000 de respondenti din mediul urban si rural, cu vârste cuprinse între 18 si 50 de ani. Eroarea de esantionare a studiului este de +/-2,2%.

Din ce magazine au ales românii sa-si faca cumparaturile de Black Friday

1. eMAG.ro – 21,1%
2. Flanco – 18,4%
3. Altex+Mediagalaxy – 12,3%
4. Domo – 9,4%
5. Carrefour – 8,6%
6. Metro – 2,8%
7. evomag.ro – 2,2%
8. PCGarage.ro -1,6%
9. Kaufland – 1%
10.Azerty.ro, Clickshop.ro, Cel.ro – 0,6%

[/showhide]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!