BreakingStiri

Tarifele de roaming vor avea acelasi pret cu apelurile locale, de la 1 iulie 2014 in UE

roaming-ue

Astazi, comisia Uniunii Europene pe probleme de telecomunicatii, a anuntat ca incepand din luna iulie a lui 2014, toate tarile membre ale uniuni, vor beneficia de tarife in roaming la pret de apel local (in propria tara). Astfel, toti cetatenii din UE (cele 27 de tari membre), care calatoresc in afara propriei tari, dar in interiorul uniuni, vor beneficia de apeluri, sms-uri si internet in roaming la acelasi pret cu tarifele pe care clientii le platesc pentru aceste servicii in propria tara.

Aceasta decizie vine in urma unui efort al UE de a unifica si regulariza tarifele de roaming in interiorul aliantei, dar si in intampinarea  alegerilor care vor avea loc anul viitor (luna Mai). Votul nu este unul surprinzator, daca tinem cont de numeroasele sesizari ale clientilor europeni care s-au plans de facturi enorme din partea operatorilor de telefonie mobila, in special in preajma sarbatorilor.

Comisia Europeana estimeaza pierderi de aproximativ 2% pe termen scurt, din venitul operatorilor de telefonie mobila, pierderi ce se vor amortiza pe termen lung, prin incurajarea utilizarii frecvente a dispozitivelor mobile atunci cand cetatenii calatoresc in interiorul UE. Un alt beneficiu ar putea fi obtinerea de clienti dinafara tarii, si marirea numarului total de clienti, au precizat surse oficiale ale comisiei pentru publicatia The Telegraph.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!