HardwareStiri

Tegra K1 procesorul pe 32 si 64-biti al celor de la Nvidia

Tegra K1

NVIDIA a anuntat astazi la CES 2014 noua generatie de procesor Tegra K1, model ce va fi disponibil in doua variante: o versiune quad-core (patru nuclee ARM Cortex-A15)  de 2.3Ghz si una dual-core, dar pe 64-biti la o frecventa de 2.5GHz care va avea la baza platforma AArch64 (ARMv8).

Pe langa eficienta incredibila a acestui procesor, acceleratorul grafic Kepler GPU care il acompaniaza este de 1.5 ori mai eficient decat oricare GPU disponibil in acest moment.

Ambele variante de CPU Tegra K1 vor veni cu un GPU Kepler SMX (Next Generation Streaming Multiprocessor), care va avea la baza 192 nuclee CUDA. Nvidia il promoveaza ca pe un chip care promite in timp real grafica similara cu ceea ce ofera un laptop, dar incorporat intr-un mini chipset mobile. Mai mult, producatorul sugereaza ca acest chipset ofera aceleasi caracteristici grafice ca si consolele Xbox One, PlayStation 4 si e mai rapid ca, consolele Xbox 360, PlayStation 3.

nvidia-tegra-k1

Ramane sa vedem si fizic, cat de bine se descurcat chipsetul Nvidia Tegra K1, deoarece pe hartie pare incredibil din ceea ce ne descrie producatorul lui.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!