Samsung va integra tehnologie grafica AMD Radeon in viitoarele telefoane Galaxy

0

tehnologie grafica AMD Radeon

Samsung Electronics a anuntat ca a incheiat un parteneriat pe mai multi ani cu cei de la AMD, parteneriat in urma caruia Samsung va putea integra tehnologie grafica AMD Radeon in viitoarele sale chipseturi.

Cum tehnologia mobile a ajuns la un prag limita, Samsung gaseste in AMD partenerul ideal pentru a trece la urmatorul nivel in ceea ce priveste performantele grafice alte gadgeturilor sale, dar in mod special cele ale smartphoneurilor Galaxy.

Samsung spune ca acest parteneriat este de foarte mare importanta deoarece le va permite sud-coreenilor sa livreze produse inovatoare pe segmentul acceleratoarelor grafice mobile (telefoane, tablete etc), precum si solutii pentru piata de maine cand vine vorba de aplicatiile mobile.

Parteneriatul cu AMD va ajuta la accelerarea inovatiei Samsung pe segmentul de grafica mobile.

In schimb, acest parteneriat le va permite celor de la AMD sa-si faca intrarea pe singura piata unde solutiile grafice Radeon lipseau, piata mobile.

Samsung va plati o suma nedezvaluita pentru licentierea tehnologiei grafice AMD Radeon necesara chipseturilor Samsung pentru ca acestea sa ofere intr-un viitor nu foarte indeparatat un alt nivel de performanta grafica mobila.

Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca smartphone-urile si tabletele Samsung Galaxy vor beneficia de o putere si mai mare de procesare video in urmatorii ani comparativ cu ceea ce ofera actualele GPU-uri Adreno sau Mali.

Acelasi lucru va fi valabil pentru viitoarele laptopuri Samsung ce vor integra procesoare mobile ARM in locul clasicelor procesoare x86, astfel ca laptopurile vor deveni tot mai subtiri, mai silentioase si mai performante.

Articolul precedentEvenimentul Apple WWDC19, transmis in direct. Afla ce noutati anunta compania!
Articolul următorMac Pro 2019 arata ciudat, e super performant si costa o avere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.