Telefoanele 4G sunt cele mai cautate modele anul acesta la nivel global

0

Telefoanele 4G

Noile statistici au dezvaluit ca peste jumatate din totalul de smartphone-uri vandute in al doilea trimestru al acestui an sunt compatibile cu retelele 4G.

Compania GfK, care se ocupa cu cercetari ale pietei mobile, a descoperit ca telefoanele 4G au atins un procent de 58% din totalul pietei anul acesta, inregistrandu-se vanzari de aproximativ $92 miliarde.

Cele mai importante piete sunt cele din Orientul  Mijlociu, Africa, America de Nord si India unde s-au inregistrat cresteri ale pietei cu pana la 24%. Walsh, directorul companiei GfK, a declarat ca se asteapta ca India sa fie cel mai mare contribuitor la cresterea numarului de telefoane 4G vandute in acest an, principalul motiv fiind intensificarea competitiei dintre distribuitorii de smartphone-uri in aceasta tara, ceea ce va duce la scaderea pretului telefoanelor.

Pe de alta parte insa, piata telefoanelor mobile din Europa a scazut cu 7 procente, cele mai mari scaderi fiind in Ucraina, cu 11%, respectiv Rusia, cu 34%. Motivul principal fiind tendintele macroeconomice slabe.

Singura piata care a cunoscut o crestere semnificativa in Europa a fost cea a smartphone-urilor entry-level, care a trecut de pragul de 50%, in special in Europa de Vest.

Detineti unul din telefoanele 4G disponibile in acest moment in piata, sau nu e atat de important sa dispuna de aceasta functie care ofera acces la internetul mobil de mare viteza?

Articolul precedentTarifele de roaming vor disparea in Europa incepand cu 2017, anunta comisia europeana
Articolul următorRCS & RDS anunta servicii 4G fara costuri suplimentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.